JYP-TPS. Budish tekee maalin, kun Olkinuora seikkailee kentällä.

TPS ryösti arvokkaat pisteet Hippokselta

2.3.2018 - 21:12

JYP–TPS 2-3

Jyväskylässä pelattiin perjantai-iltana isoista asioista.

Liigaa oli enää muutama kierros pelaamatta, kun illan vastustajat taistelivat kahden pisteen sisällä siitä, kumpi niistä – vaiko kenties neljäntenä oleva Tappara – sijoittuu runkosarjassa kakkoseksi.

TPS ja JYP olivat pelanneet tällä kaudella keskenään omituisia otteluja, joissa vierasjoukkue oli aina ollut parempi.

TPS vei kauden avauskohtaamisesta vieraspisteet niukalla 3–2 -voitolla, mutta seuraavissa kahdessa, Turkuhallissa pelatussa, ottelussa JYP oli riepotellut Palloseuraa maalein 6–1 ja 7–1.

Perjantaina oli sitten kahden suurinumeroisen murskavoiton jälkeen vuorossa tasaisempi ja vähämaalisempi ottelu, jossa vierasjoukkue kuitenkin jälleen osoittautui paremmaksi. TPS vei tärkeät pisteet maalein 3–2.

– Tiesimme, että jaossa ovat isot pisteet, jotka molemmat joukkueet haluavat. Hieno voitto meille. Ja hienoa, että saimme tasattua runkosarjan pelit JYP:n kanssa, TPS-kapteeni Tomi Kallio mietti.

Kolmen lisäpisteen myötä TPS kasvatti eron JYPiin ja Tapparaan viiteen pisteeseen.

Juuri paremmin perjantain ottelu ei TPS:n osalta olisi voinut alkaa. Ottelua oli pelattu reilu minuutti ja kakkoskentät olivat jäällä, kun Petrus Palmu laukoi nollakulmasta kiekon hölmistyneen JYP-veskari Juho Olkinuoran taakse.

Salama-alku sai paikallisen palloseuran hetkeksi nikottelemaan, mutta erän vanhetessa rutinoitunut JYP-kone näytti hyrähtävän käyntiin. Pelin painopiste siirtyi Oskari Setäsen vartioimalle TPS-maalille.

Paineesta ei kuitenkaan ollut kotijoukkueelle hyötyä. TPS-puolustus Setäsen johdolla kesti ja kesken JYP-rynnistyksen Zach Budish vei TPS:n jo kahden maalin johtoon.

TPS otti ottelun ensimmäisen jäähynsä vasta toisen erän lopussa. JYP-ylivoima pyöri hyvin, toisin kuin TPS:n sitä ennen kahdesti testaama ylivoimapeli. Maalia JYP-ylivoimakaan ei kuitenkaan tuottanut. Toiselle erätauolle mentiin TPS:n 2–0 -johdossa.

– TPS sai ensimmäisen maalinsa nopeasti, mutta pääsimme kuitenkin hyvin peliin taas mukaan. Toinen erä oli kuitenkin vielä vähän sähläämistä, JYP:n Jarkko Immonen mietti.

Jos JYP oli kuvitellut nousevansa vielä päätöserässä Palloseuran rinnalle, sen toiveet näyttivät hupenevan olemattomiin, kun Budish laukoi illan toisen osumansa tyhjään maaliin Olkinuoran seikkaillessa maalinsa takana.

JYP:kin kuitenkin onnistui lopulta maalinteossa, kun Immonen iski kotijoukkueen avausosuman ylivoimalla. Eikä kotijoukkue vielä ollut antautunut; Mikko Kalteva latasi siniviivasta JYP:n toisen viisi minuuttia myöhemmin. Siihen illan maalit kuitenkin jäivät.

– Selvähän se oli, että JYP:n kaltainen huippujoukkue tulee kovaa kolmanteen erään ja ottaa vähän riskiäkin. Ihan sama kuitenkin, päättyykö peli 3–0 vain 3–2. Lopputulos on kuitenkin kolme pistettä, Kallio sanoi.

TPS:lla on kolme ottelua Liigan runkosarjaa pelaamatta. Se kohtaa heti lauantaina kotonaan Pelicansin, pelaa ensi tiistaina Sportia vastaan Vaasassa ja päättää runkosarjan torstaina kotiotteluun HIFK:ta vastaan.

– Lähdetään siitä, että emme häviä yhtäkään niistä peleistä. Silloin meidän ei tarvitse katsella muiden tuloksia, Kallio sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MARKO KAUKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: