14230_2243

TPS romahti kolmannessa erässä

12.12.2014 - 7:29 Tagit:, , , , ,

SaiPa – TPS 7-1

Jääkiekko on ihmeellinen peli. Se nähtiin jälleen kerran torstaina SaiPan kotihallissa. Vierailija TPS vei kahden erän ajan peliä ja loi hyviä maalipaikkoja, mutta ei saanut laattaa lappeenrantalaisten verkkoon.

– Ainakin kahden miehen ylivoimalla pitää maali tehdä. Nyt se jäi meiltä tekemättä, turkulaisten kokoonpanoon jälleen palannut Tero Koskiranta tuumi toisella erätauolla TPS:n pyöritettyä tuloksetonta ylivoimaa yli puolitoista minuuttia.

Kolmannen erän alussa SaiPa iski 18 sekunnissa kaksi maalia. Ne kuumensivat maalivahti Teemu Lassilan niin pahasti, että hän otti kaksi jäähyä peräkkäin.

SaiPa sai kahden miehen ylivoiman ja alkoi mättää maaleja. Ja niitä tuli lopulta peräti seitsemän. Kun aikaa oli jäljellä 47 sekuntia sai TPS vihdoin viimein kuparisen rikki Mikko Rantasen niitatessa 7-1.

– Tämä on meidän rakastama laji, jossa meillä oli kahden erän ajan kaikki mahdollisuudet, TPS:n päävalmentaja Miika Elomo totesi.

– Nyt kävi kuitenkin niin, että SaiPa oli kärsivällinen ja käänsi pelin edukseen kun meillä pääsivät tunteet valloilleen.

Elomon mukaan tämä oli kuitenkin vain yksi juttu pitkässä juoksussa.

– Kolmannen erän pelaaminen ei ollut meiltä minkään arvoinen. Heitämme sen roskakoriin ja käännämme tapahtuneen positiiviseksi voimaksi, kun jatkamme pelaamista lauantaina Lahdessa.

Molemmilta mies suihkuun

Turkulaisten tuskailu viimeistelyn kanssa ilman maalia jatkui siis ottelun viimeiselle minuutille. Ei se tosin helppoa ollut ensin saipalaisillekaan. Kun sitten Tomi Leivo teki kolmannen erän alussa kauden toisen täysosumansa lappeenrantalaisten peli vapautui. Heti perään syntynyt 2-0 Jesse Mankisen tekemänä oli ottelun kulun kannalta ratkaiseva. Tuon eteenpäin tuhoisinta jälkeä teki David Mcinture viimeistelemällä kolme maalia.

Tilanteessa 4-0 Lassila sai tarpeekseen luovuttamalla paikkansa Kristian Järviselle. Maalivahdin vaihdolla ei kuitenkaan ollut merkitystä, sillä peli oli menetetty.

Lopussa jäähyjä sateli tiuhaan ja molemmilta passitettiin mies pukukoppiin. Radek Smolenakin viisiminuuttinen oli kuitenkin paljon merkittävämpi, sillä se tuli kolmannen erän puolivälissä. SaiPan Kalle Maalahden vitosella ei ollut sanottavaa merkitystä, sillä vihellettiinm ihan lopussa.

PAULI SAUKKONEN, LAPPEENRANTA
KUVA: ARI NAKARI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: