LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TPS romahti Ässien käsittelyssä

9.2.2018 - 22:04 Tagit:,

Ässät-TPS 6-2

Ässien riveissä kaudella 1995-1996 pahasti loukkaantuneen Jaroslav Otevrelin vierailu antoi Porin-ottelulle näkökulmaa jääkiekkoa tärkeämmistä asioista. TPS-kapteeni Tomi Kallio on Liigan nykypelaajista ainoa, joka pelasi jo Otevrelin onnettomuuden aikoihin.

Kallio pelasi tuolloin uransa kahdeksan ensimmäistä liigapeliä turkulaisten riveissä.

– Muistan tilanteen kyllä edelleen selvästi, näin sen silloin Urheiluruudusta, kertasi Kallio.

Koskettava seremonia vaikutti myös otteluun. Siinä, missä kahdessa aiemmassa Ässät-pelessä turkulaisnippu pääsi suvereeneilla esityksillään suorastaan kävelemään porilaisten ylitse, perjantaina otteet jäivät vaisuiksi.

– Enemmän Ässät sai positiivista energiaa alun seremonioista, mutta ele oli kunnioittava.

Ottelu päättyi lopulta TPS:n 2-6 (1-2, 0-3, 1-1)-tappioon.

– Heti alusta asti oli näkyvissä, että Ässät oli valmiita. Huomenna aiomme olla aivan erilainen joukkue kentällä, arvioi Kallio.

– Lauantaina loistava peli Kärppiä vastaan, jonka jälkeen oli maailmanluokan faniristeily. Valmistauduimme mielestäni hyvin tähän otteluun, mutta käytännössä jatkoimme vain fanittamista, mietti TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Ässien viime aikojen kotipeleihin nähden Palloseuran avauserän jälkeisen 1-2-tappioaseman ei kuulunut olla liian kova paikka. Pudotuspelipaikkansa puolesta jännittävä porilaisnippu on onnistunut tekemään johtoasemista itselleen hankalia.

Toisen erän kolme päästettyä maalia olivat kuitenkin TPS:lle liikaa. Maalivahti Oskari Setänen ei pelannut tähänastisen uransa parasta peliä, mutta sekään ei yksin selitä Palloseuran romahdusta. Niklas Appelgren yllätti Setäsen lähes nollakulmasta, mutta viiden ottelun seassa oli myös laadukkaita vetoja yläkulmaan.

-Joitakin asioita pystyimme kuitenkin toisessa erässä parantamaan, mutta Ässät iski paikoistaan maalit, mietti Kallio.

Tällä kerralla Setänen kuitenkin hävisi maalivahtien taistelun, kun viime aikoina haparoinut Andreas Bernard onnistui iltapuhteessaan.

Palloseuralla oli suuria vaikeuksia viisikkopelaamisessaan sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.

Päätöserässä TPS yritti nostaa pelaamisensa tunnetasoa, ja porilaisten jäähyily kostautui. TPS:n prosenttinen ylivoima on sarjan toiseksi parasta, kun taas Ässien alivoima kolmanneksi huonointa.

Juho Tommilan jäähyä ehti kulua vain 18 sekuntia, kun Oskari Siiki pääsi käynnistämään vierasjoukkueen loppukirin. Ässät-pelissä molempien ylivoima oli tehokasta, sillä TPS:n loppuhetkien jäähy oli ainoa, joka jäi hyödyntämättä.

Suoritus oli kuitenkin kuin pienoiskuva koko ottelusta. Aikaa ja mahdollisuuksia oli, mutta tulos jäi pahasti vajaaksi. Ässien onnistui hyydyttää TPS:n kuviot, lisäksi porilaisten nöyryys riitti tarvittaessa pitkien kiekkojen heittämiseen.

– Nyt ei ole oikea hetki pitkille puheille, enemmän vain haetaan latausta uudelleen. Jokainen yksilö huolehtii omasta valmistautumisestaan ja keskittymisestään, kiteytti Kallio.

Esko Kallioniemi

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: