5664 / Kuvaaja: Mikael Rydenfelt / Päivämäärä: 04.08.2017 / Mitä kuvataan: Veikkausliigan ottelu Inter-HIFK / Sijainti: Kupittaan jalkapallostadion

TPS pudotti pelikaanipeikon selästään

19.9.2017 - 21:08 Tagit:, , , , , , , , , ,

TPS-Pelicans 3-2

TPS onnistui tiistaina lopultakin pudottamaan pelikaanipeikon selästään.

Ennen tiistain ottelua TPS oli viimeksi voittanut Lahden Pelicansin maaliskuussa 2015 – kaksi ja puoli vuotta sitten. Sen jälkeen joukkueet olivat kohdanneet kahdeksan kertaa ja Pelicans oli voittanut peleistä jokaisen.

Tiistaina TPS lopultakin voitti lahtelaiset, tosin äärimmäisen niukasti tasaisen ja jännittävän pelin jälkeen. Ottelun viime hetkillä Pelicans hyökkäsi ylivoimalla Elias Karvosen istuessa jäähyaitiossa, mutta TPS kesti ja säilytti maalin johtonsa loppuun asti.

– Hyvä voitto meiltä. Tästä on nyt hyvä lähteä jatkamaan Kärppiä vastaan, TPS:n kakkosketjussa pelannut ja liigauransa ensimmäisen maalin tehnyt Markus Nurmi mietti.

TPS:n ylivoimapeli on tällä hetkellä kotihallissa murhaavaa.

Tiistain ottelun avauserässä Iikka Kangasniemi huitoi Ilkka Pikkaraiselta mailan kädestä ajassa 4.10, lähti jäähyboksiin istumaan rangaistustaan– ja 19 sekuntia myöhemmin Ilkka Heikkisen viivapommi painui Janne Juvosen taakse verkon perukoille.

Tällä kertaa Heikkisen nopea ylivoimaosuma ei kuitenkaan johtanut TPS:n ensimmäisen erän maalijuhlaan. Pirteä ja energinen Pelicans ei ollut osumasta moksiskaan, vaan vastasi vielä avauserän aikana kahdella ex-tutolaisen – Nico Maneliuksen ja Kangasniemen – maalilla.

Pelicans voitti avauserän laukaukset 19–10 ja jätti Palloseuralle paljon mietittävää erätauolle. TPS tasoittikin ottelun heti toisen erän alkajaisiksi, kun 19-vuotias Nurmi teki uransa ensimmäisen liigamaalin.

– Emme olleet valmiit ottelun alussa ja kaveri tuli lujaa. Alku ei todellakaan ollut meiltä kovin hyvä, Nurmi tunnusti.

– Oli kiva tehdä kuitenkin maali. Pakki veti ja pistin lavan väliin. Meidän ketjumme rooli on tehdä maaleja ja siinä nyt onnistuimme. Annan ketjun taitavampien kavereiden (Petrus Palmu ja Patrik Virta) pyörittää peliä ja koitan tehdä maalille maskia.

Tasatilanteesta huolimatta Pelicans vei ottelua pitkään toisessakin erässä. Mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta iski TPS kolmannen kerran. Henrik Tallinder laukoi viivasta ja Eric Perrin ohjasi kiekon ilmasta verkon perukoille.

Kolmannen maalin myötä TPS alkoi päästä ottelussa niskan päälle ja se veikin toisen erän laukaukset 18–14.

TPS oli joutunut tekemään tiistain otteluun isoja muutoksia kokoonpanoonsa, kun peräti kaksi keskushyökkääjää – Ilari Filppula ja Jonne Virtanen – oli loukkaantunut. Filppulan paikan ykkösketjussa otti Perrin ja Virtasen paikan nelosketjussa Teemu Väyrynen.

Filppula on TPS:n verkkosivujen mukaan sivussa noin kuusi viikkoa ylävartalovamman vuoksi. Virtasen tilannetta seurataan saman julkaisun mukaan päivä kerrallaan.

Vielä maanantaina TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen puhui ”pienistä vaivoista”, ”varotoimenpiteistä” ja siitä, miten uskoi kaikkien olevan tiistaina pelikuntoisia. Arvailla voi, oliko lausunto pelaajien vammojen aliarviointia ennen tarkkoja diagnooseja vai median, ja sitä kautta kannattajien, vedättämistä.

Omituinen lausunto joka tapauksessa.

TPS:n seuraava ottelu on perjantaina Turkuhallissa Oulun Kärppiä vastaan. Lauantaina TPS matkustaa Jyväskylään.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: