1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

TPS pudotti jälleen saippuan lauantain kotipelissä

25.11.2017 - 20:25 Tagit:

TPS on jo pitkään yrittänyt parantaa yleisökeskiarvoaan, mutta kaikkein tärkeimmät eli lauantain kotipelit ovat viime aikoina muistuttaneet hiihtämistä kuivalla maalla ilman voiteita. Kolme viimeisintä lauantaikotipeliä on otettu rajusti turpaan järkyttävillä lukemilla: 1-6, 1-6, 2-5.

Tämä ei jätä nyt selittelyn sijaa. Joukkue pelaa välillä kauden parasta kiekkoaan, kuten eilen Tampereella tai aiemmin Pelicansia vastaan Lahdessa.  Molemmissa peleissä kotijoukkue pidetään täysin vailla mahdollisuuksia, joko tiukalla maalivahtipelilllä tai omalla mielikuvituksellisella hyökkäyspelillä. Tämän jälkeen pakka kuitenkin leviää aivan täysin. Jotain menee pieleen loistavan vierasvoiton jälkeen. Mitä ihmettä tapahtuu yhdessä yössä?

Olisin voinut kuvitella, että tämänpäivän ohipelin vuoro olisi ollut vasta ensi keskiviikon Suomi100-juhlapelissä. Otteluun on jo nyt tulossa yli 7000 katsojaa. Mukana on soittokuntaa ja ties mitä kommervenkkiä. Tämä yhtälö ei ole kuitenkaan viime vuosina TPS:lle sopinut. Jos ottelussa on ollut jokin teema, ne on hävitty pystyyn tylysti.

Faktat kertovat, että arki-iltoina TPS voittaa pääsääntöisesti kotonaan. Tällöin myöskään yleisöä ei ole liiemmälti. Viikonloppuisin ei tahti ole samanlaista. Eikö joukkueen bensa tosiaankaan riitä lauantain kotipeleissä viikon kolmannessa ottelussa? Milloin tähän aletaan reagoimaan?

Alkaa nyt tuntua, että kyseessä on trendi. Jatkuvaa murskatappioiden sarjaa lauantain kotipeleissä ei voi enää selittää pelkällä sattumalla. Sattuma ei voi kestää loputtomiin. Olisi ymmärrettävissä, jos joukkue antaisi noissa otteluissa kaikkensa ja häviäisi niukasti, mutta lukemat eivät valehtele.

Perjantain Tappararyösto esitteli sellaisen TPS:n, jota kelpaa seurata ylpeänä. Joukkueen sitoutuminen oli sataprosenttista. Tänään ei todellakaan ollut. Valmentaja Kalle Kaskinen totesi SaiPa-ottelun lehdistötilaisuudessa, ettei onnistujia liiemmin löytynyt. Miten tämä voi olla mahdollista? Tapparaa vastaan maalipaikkoja luotiin jatkuvalla syötöllä ja kyseessä on sentään tuplamestari, jonka voi olettaa olevan keväälläkin kovassa iskussa. Jos pitäisi veikata SaiPan ja Tapparan välillä, betsaus kohdistuisi ehdottomasti Tapparaan.

Tapparaa vastaan koko ryhmä huokui taistelutahtoa. Väitän, ettei tällä kaudella 2017-18 TPS ei ole saanut aikaan yhdessäkään ottelussa niin monia maalipaikkoja kuin eilen. Luistin kulki ja kova Tappara jäi selvästi jälkeen.

Jos Tappara tehdään tämän kotiareenalla lähes naurunalaiseksi, niin SaiPa sitten niistää seuraavana päivänä tämän joukkueen aivan tyylipuhtaasti. Ei pitäisi millään olla mahdollista, kun TPS pelaa täysin samalla kokoonpanolla, paitsi maalivahdilla. Jotain ihmeellistä tapahtuu joukkueen valmistautumisessa erittäin maukkaan vierasvoiton jälkeen. Tuskinpa yötä on vietetty Fortessa? En oikein usko.

Nyt oli kuitenkin kolmas kerta putkeen, kun perjantain hienon vierasvoiton jälkeen lauantain vierasjoukkue Turussa vie TPS:aa kuin mätää kukkoa. Kotijoukkueella ei ole näissä peleissä ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia voittoon. Kuinka monta kertaa vastaavia nöyryytyksiä oikein on odotettavissa?

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: