5740 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 31.07.2017 / Mitä kuvataan: TPS.n kauden ensimmäiset jääharkat Raision jäähallissa.Joukkue jäälle n.10.45. Kuviin koutsi KASKINEN työntouhussa. / Sijainti: Raision jäähalli

TPS polkaisi kauden käyntiin

31.7.2017 - 18:36 Tagit:, , , , , , , ,

TPS:n kiekkokausi käynnistyi virallisesti maanantaiaamuna, kun joukkue kokoontui Turkuhallille kauden avaavaan palaveriin. Palaverin jälkeen joukkue siirtyi Raision jäähalliin vetämään kesän ensimmäisen yhteisen jääharjoituksen uuden päävalmentaja Kalle Kaskisen johdolla.

– Aamuysiltä aloitimme 22 minuutin palaverilla. Se oli virallinen startti tulevaan kauteen, Kaskinen kertoi.

Mitkä olivat palaverin keskeiset teemat?

– Ei meillä ollut mitään sloganeita liimattuna seinille. Sloganit rakentuvat ajan kanssa päivittäisen tekemisen myötä, Kaskinen sanoi.

– Kävimme lyhyesti läpi joukkueen rakenteen ja liigakauteen valmistavan viiden viikon jakson. Samalla aloitimme jakson ensimmäisen viikon, jonka aikana testaamme palaajat. Pelillinen mittari on edessä heti perjantaina Pitsiturnauksessa.

Avauspalaverissa TPS-valmennus kävi läpi myös toimintatapaa, jolla toivoo joukkueen kauden aikana toimivan.

– Toivomme pelaajilta heittäytymistä, energisyyttä ja sitä, että teemme yhdessä toisistamme parempia, Kaskinen sanoi.

– Haluamme olla rohkea, aloitteellinen ja nopea joukkue, joka uskaltaa heittäytyä, eikä pelkää virheitä.

– Yritämme rakentaa luottamuksen ilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa olla oma itsensä. Toivomme, että jokainen uskaltaa joka päivä mitata omia rajojaan ja voittaa itsensä.

Luottamuksen rakentamisessa auttaa se, että TPS:n runko säilyi hyvin viime kaudesta ja pelaajat tuntevat toisensa. Uusia kasvoja joukkueessa ovat ainoastaan maalivahti Rasmus Tirronen, puolustaja Lucas Ekeståhl-Jonsson ja hyökkääjät Erik Nyström, Petrus Palmu ja Ilari Filppula (jolle TPS toki on organisaationa tuttu muutaman vuoden takaa).

TPS-joukkue onkin ollut käytännössä kasassa jo keväästä lähtien. Yhtä puolustajaa joukkue kuitenkin mahdollisesti vielä etsii.

– Haemme mahdollisesti vielä yhtä puolustajaa, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoi.

– Mitään akuuttia tarvetta meillä ei ole, mutta jos joku sopiva puolustaja tulee vastaan, voisimme hänet hankkia loukkaantumisten varalta.

TPS pelaa tuttuun tapaan kauden ensimmäiset (pien)pelinsä perjantaina Pitsiturnaukessa. Maanantain harjoituksissa oli mukana viisi kentällistä pelaajia, mutta Raumalle heistä lähtee vain neljä kentällistä.

– Otamme mukaan neljä kentällistä ja vedämme pelit käytännössä kolmella kentällä, Kaskinen kertoi.

– Pitsiturnaus on nuorille pelaajille hyvä näyttöpaikka. Kokeneiden pelaajien johtajuus on meille tärkeä asia, mutta heidän taustallaan odotamme nuorten jatkavan kasvuaan ja nousevan entistä vahvemmin esiin.

– Pitsiturnauksesta alkaa tarinamme rakentuminen. Saamme sieltä hienon kokemuksen matkalla kohti liigakautta.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: