perri 2-1 tps26+perrin 10/ilves vas. 72+88+mv

7155 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 21.11.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 18.30 TPS-Ilves. / Sijainti: Turkuhalli

TPS palasi voittojen tielle

21.11.2017 - 21:00 Tagit:,

TPS–Ilves 4-1

TPS ja Ilves lähtivät tiistaina Turkuhallin jäälle katkaisemaan omia tappioputkiaan.

Palloseuralla oli alla vain kaksi tappiota, mutta kuudesta viimeisestä pelistään se oli voittanut ainoastaan yhden. Ilveksen tappioputki puolestaan oli ennen tiistaita peräti viiden ottelun mittainen.

Tuloksellisesti heikko marraskuu oli pudottanut TPS:n Liigan piikkipaikalta kolmanneksi. Koko kauden synkissä vesissä purjehtinut Ilves puolestaan oli jämähtänyt sarjan toiseksi viimeiseksi. Piste-eroa turkulais- ja tamperelaisjoukkueen välillä oli ennen tiistaita peräti 21 pistettä.

Tiistain jälkeen ero on kolme pistettä suurempi. TPS palasi voittojen tielle ja illan sankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Oskari Siiki, joka iski ensimmäisessä erässä TPS:n avausmaalin ja ratkaisi ottelun käytännössä päätöserässä.

– Aika tasapainoinen esitys meiltä. Ei tämä mikään unelmapeli ollut, mutta vahvaa perustekemistä. Emme antaneet vastustajalle mitään ilmaiseksi ja silloin olemme aina vahvoja, TPS-kapteeni Tomi Kallio mietti.

TPS vei ottelun alkua, mutta Ilves teki kuitenkin pelin avausmaalin. Ilkka Pikkarainen istui jäähypenkillä, kun Forssassa Suomi-sarjaa muutama kausi sitten dominoinut Juhani Tamminen latasi pelin ensimmäisen osuman.

TPS tuli kuitenkin pian mukaan peliin. Tammisen osumasta ei monta minuuttia ehtinyt kulua, kun Siiki painoi vauhdilla Antti Lehtosen vartioimalle Ilves-maalille, harhautti maalivahdin ja niittasi kiekon takatolpalta sisään.

Ensimmäisen kerran TPS meni ottelussa johtoon, kun avauserää oli pari minuuttia pelaamatta. Eric Perrin otti vartioitunakin kiekon hienosti haltuunsa, kääntyi ja iski kauden kahdeksannen osumansa.

Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta Siiki ratkaisi ottelun käytännössä päätöserässä illan toisella osumallaan. Tiistain jälkeen Siikillä on kasassa neljä maalia tältä liigakaudelta.

– Nyt keskittyminen ja fokus oli oikeissa asioissa, Kallio sanoi.

– Iso haaste on pitää fokus kohdallaan, kun kaudessa on 60 peliä ja pitäisi olla skarppina kolme kertaa viikossa. Tänään se onnistui.

TPS:n neljännen iski tyhjään Ilves-maaliin Teemu Väyrynen.

TPS:n tuore vahvistus, puolustaja Mark Fraser, pelasi ensimmäisen ottelunsa TPS-paidassa seitsemän pakin rotaatiossa.

Seuraavaksi Palloseura matkustaa Tampereelle otteluun, josta odotetaan jälleen todellista huippupeliä. TPS on parin viime kauden aikana pelannut Tapparan kanssa liigatasolla huikeita pelejä ja nähtäväksi jää, onko sellainen jälleen luvassa Hakametsän perjantai-illassa.

Tapparan kymmenen ottelun voittoputki katkesi tiistaina, kun se kärsi Liigan kärkiottelussa tappion Kärpille. Perjantaina se takuuvarmasti haluaisi kotihallissaan palata jälleen voittojen tielle. TPS:lla voi kuitenkin olla asiaan oma sanansa sanottavana.

– Olemme pelanneet Tapparan kanssa hyviä pelejä. Ainoa keino voittaa Tappara on pelata nopeasti kiekon kanssa ja ilman sitä. Sitä lähdemme taas hakemaan, Kallio mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: