tps1

TPS palasi tauolta voitokkaasti

17.2.2017 - 20:54 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , ,

TPS–HIFK 5–3

TPS:n viikon mittainen maaottelutauko päättyi perjantaina voitokkaalla kotiottelulla HIFK:ta vastaan.

Kerran jo kunnon karkumatkalle päässyt Palloseura päästi HIFK:n toisessa erässä lähelle, mutta Eric Perrin löi lopullisen niitin päätöserän alussa.

TPS:lta oli kapteeni Tomi Kallion mukaan ennen taukoa bensa täysin loppu ja myös alakanttiin koko kauden pelannut HIFK oli hävinnyt ennen taukoa kuudesta viimeisestä ottelustaan viisi. TPS oli sentään voittanut kuudesta edellisestä pelistään kolme.

TPS:lle tauko taisi tehdä hyvää, mutta HIFK:n kurssi ei sen aikana kääntynyt. Ennen perjantain tappiota IFK ehti palata tauolta jo tiistaina – vain hävitäkseen kotonaan Ilvekselle 1–4.

Molemmat joukkueet tekivät tauon aikana pelaajahankintoja. TPS tyhjensi SaiPa-pajatsosta laitahyökkääjä Curtis Hamiltonin ja puolustaja Per Savilahti-Naganderin. IFK puolestaan tyhjensi KooKoo:ta hankkimalla Kouvolasta Ryan O’Connorin, Jarkko Malisen ja Kai Kantolan.

tps3

Perjantain avauserän perusteella kummankaan joukkueen maalintekotehokkuus ei tauon aikana ollut piristynyt. Erää tahkottiin tasaisissa ja maalittomissa merkeissä aina sen viimeiselle minuutille asti ennen kuin Hamilton iski ensimmäisen osumansa TPS-paidassa.

Hamilton rynnisti HIFK-maalille, otti kiekon haltuun jalallaan ja sijoitti sen IFK-puolustuksen suosiollisella avustuksella Kevin Lankisen taakse. Osuma oli Hamiltonin 15. tällä kaudella.

Toisen erän kovimmat suosionosoitukset TPS sai, kun se riisti alivoimalla kiekon kahdesti peräkkäin hyökkäysalueellaan. Maaliin asti Jasper Lindstenin ja Patrik Virran riistot eivät kuitenkaan kantaneet.

Maalin TPS kuitenkin värkkäsi hetkeä myöhemmin, kun Henrik Tallinderin painava ylivoimapommi suhahti Lankisen taakse. Ja lisää hunajaa kotiyleisölle oli luvassa vain puolentoista minuutin kuluttua siitä, kun Jonne Virtanen tarjoili Otto Niemiselle tyhjän pussin, eikä Nieminen erehtynyt.

Peli näytti olevan jo taputeltu, mutta Mika Partanen ja Juhamatti Aaltonen iskivät vielä toisen erän aikana kaksi salamaosumaa. Molemmat maalit lipsahtivat Oskari Setäsen taakse helpohkon näköisesti.

HIFK ei saanut kauan nauttia yhden maalin takaa-ajoasemastaan, kun Perrin veivasi heti kolmannen erän alussa maalin edestä käytännössä ottelun ratkaisun.

Ottelun kaksi viimeistä – Juuso Puustisen ja Tallinderin tekemää – maalia syntyivät ottelun viimesekunneilla, eivätkä tilannetta enää muuttaneet.

tps2

Hamilton pelasi perjantaina TPS:n toisessa kärkiketjussa yhdessä Jerry Ahtolan ja Virran kanssa. Savilahti-Naganderin murtunut nenä oli myös parantunut pelikuntoon ja puolustaja urakoi kokomaski kasvoillaan TPS:n seitsemäntenä puolustajana.

Hamiltonin hankinta osui TPS:n kannalta hyvään saumaan, sillä perjantain kokoonpanosta oli sivussa kaksi avainhyökkääjää.

Ylävartalovammasta kärsineen Dave Spinan piti ennakkokaavailujen mukaan olla perjantaina pelikunnossa, mutta hän ei ollut vielä mukana pelaavassa kokoonpanossa. Sivussa oli myös Erik Thorell, joka loukkaantui torstain harjoituksissa törmättyään valmentaja Jarno Pikkaraiseen.

TPS:n seuraava ottelu on heti lauantaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Kotonaan TPS pelaa seuraavaksi ensi torstaina Pelicansia vastaan.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: