LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TPS palasi tauolta voitokkaasti

14.11.2017 - 20:59 Tagit:,

TPS–Ässät 5-0

Kauden ensimmäinen maaottelutauko päättyi ja TPS palasi tiistaina kaukaloon isännöimään Porin Ässiä.

Maaottelutaukoa edeltävistä otteluistaan Palloseura hävisi kolme viimeistä. Viimeisen voittonsa TPS oli ottanut juuri tiistain vastustajastaan, kun se voitti Porissa Ässät rankkarikisan jälkeen 3–2.

TPS:lle kärsityn tappion jälkeen Ässät puolestaan oli vielä voittanut kotonaan HIFK:n häviten sen jälkeen ennen taukoa kaksi seuraavaa peliään. Vastakkain tiistaina oli siis kaksi lyhyestä tappioputkesta eroon pyrkivää joukkuetta.

Putken katkaisemissa onnistui tiistaina TPS, joka nousi 5–0 -voiton ja kolmen pisteen ansiosta Liigassa toiseksi. Ässien tappioputki sen sijaan kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi.

– Voitto tuntuu aina hyvältä, ja tämä normaaliakin paremmalta, ensimmäisen ottelunsa Turkuhallissa syyskuun jälkeen pelannut Eric Perrin mietti.

– Meiltä oli ennen taukoa vähän rytmi hukassa ja energia vähissä. Nyt puhuimme siitä, että meidän pitää tehdä kaikki pikkuasiat kunnolla koko ottelun ajan. Ja teimme niin koko 60 minuutin ajan.

Tiistain peli oli paluuottelu myös kahdelle nimekkäälle hyökkääjälle: TPS:n Ilari Filppulalle ja Ässien Sakari Salmiselle.

Käsivammasta kärsinyt Filppula oli ollut sivussa TPS:n kokoonpanosta syyskuun puolivälistä lähtien. Ässä-kasvatti Salminen puolestaan oli ennen tiistaita pelannut patapaidassa viimeksi kaudella 2009–10; samalla kaudella, jolloin Filppula voitti Tepsissä Suomen mestaruuden.

Sekä Filppula että Salminen aloittivat tauon jälkeen itselleen vieraissa rooleissa: sentterinä tunnettu Filppula TPS:n kakkosketjun laitahyökkääjänä ja Salminen Ässien kolmosketjun laidassa.

Moskovan Dynamosta kotikaupunkiinsa palannut Salminen aiheutti Tepsille ongelmia heti ensimmäisessä vaihdossaan. Salminen painoi Rasmus Tirrosen vartioimalle TPS-maalille sellaisella innolla, että Petrus Palmu joutui kaatamaan hänet sääntöjen vastaisesti. Maaliin asti Ässä-ylivoima ei kuitenkaan kiekkoa saanut.

Filppula oli tehokkaampi. Ottelu ei ehtinyt vanheta täyttä viittä minuuttiakaan, kun Filppula jo laukoi kauden ensimmäisellä täysosumallaan TPS:n johtoon.

Toinen erä käynnistyi TPS:n osalta vielä vauhdikkaammin. Erää ei oltu pelattu minuuttiakaan, kun Olli Juolevi teki ylivoimalla Palloseuran toisen. Ja kun Ässät jatkoi rangaistupenkin kuluttamista, Elmeri Eronen ja Henrik Tallinder iskivät pian jälleen ylivoimalla.

Päätöserässä Oskari Siiki teki Palloseuran viidennen maalin.

– Pelasimme nöyrästi koko ottelun ajan. Puolustimme tiiviisti riippumatta tuloksesta ja saimme energiaa omasta työstämme, Perrin sanoi.

Paluun TPS-paitaan teki tiistaina myös Tutosta lainassa oleva Hannu Kuru, joka pelasi kasvattajaseurassaan viimeksi kaudella 2013–14. Kaikkiaan Kuru oli ennen tiistaita pelannut TPS:n edustusjoukkueessa kuusi liigapeliä. Tiistaina Kuru pelasi TPS:n nelossentterinä.

TPS kohtaa seuraavaksi perjantaina Hämeenlinnassa HPK:n.

– Hämeenlinna on aina paha paikka pelata, mutta meidän pitää vain jatkaa nöyrästi ja töitä tehden, Perrin mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: