6586 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 10.10.2017 / Mitä kuvataan:CHL TPS-Nottingham Panthers / Sijainti: Turkuhalli

TPS päätti CHL-alkusarjan voittoon

10.10.2017 - 21:38 Tagit:,

TPS–Nottingham 5-2

TPS voitti CHL-alkusarjan viimeisen ottelunsa Turkuhallissa tiistaina, kun se kaatoi Nottingham Panthersin maalein 5-2. Voitto nosti TPS:n kokonaissaldon alkusarjassa yhdeksään pisteeseen ja ainakin väliaikaisesti toiselle sijalle.

Nottingham varmisti jatkopaikkansa jo viime viikolla, kun se voitti TPS:n kotonaan. Lohkon toinen jatkoonmenijä selvisi vasta tiistain myöhäisottelussa, missä Bern kohtasi kotikaukalossaan Mountfieldin.

Tiistain ottelu oli vielä päätöserän puolivälissä tasatilanteessa 2–2, mutta TPS ratkaisi ottelun päätösminuuteilla kahdella Petrus Palmun ja yhdellä Lauri Pajuniemen osumalla.

– Hieno voitto meille, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

– Voitimme kaikki kolme kotiotteluamme, mutta vieraissa teimme vain yhden maalin. Siksi olemme tässä tilanteessa jännittämässä jatkopaikkaa.

Nottingham aloitti maalinteon, kun Oliver Betteridge iski kiekon maalin edestä Oskari Setäsen taakse. Vain 17 sekuntia avausosuman jälkeen kiekko oli kuitenkin Patrick Galbraithin selän takana Lucas Ekeståhl-Jonssonin toimesta. Ensimmäisen kerran TPS:n vei ottelussa johtoon Tomi Kallio neljä minuuttia myöhemmin.

Seuraava osuma nähtiin vasta päätöserän lähestyessä puoliväliä, kun Robert Lachowicz tasoitti pelin. Palmu kuitenkin iski TPS:n uudelleen johtoon ylivoimalla ja kasvatti johdon kahteen osumaan hetki myöhemmin.

– Ensimmäinen erä oli meiltä vahva, mutta toinen huono. Onneksi saimme kolmannessa erässä tarvittavat maalit, Kaskinen sanoi.

Ottelun avauserässä nähtiin myös Turkuhallissa harvinainen nyrkkitappelu, kun Jonne Virtanen ja Mathieu Gagnon mäiskivät toisiaan suihkukomennuksen arvoisesti.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 3 199 katsojaa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: