tps 24 kaapo kakko 33 niclas nousiainen ja 32 tino sirén/tuto 57 jere heino mv 35 filip lindgren ja 65 miikka huhtala

7268 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 02.12.2017 / Mitä kuvataan: Jääkiekon A-nuorissa Tuto–TPS klo 13.30 Kupittaalla. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

TPS otti Tutosta revanssin

2.12.2017 - 19:13 Tagit:, , ,

Tuto–TPS 0–2

TPS:n A-nuoret kuittasivat lauantaina lokakuisen nuorten SM-liigan tappionsa Tutolle voittamalla joukkueiden kauden toisen kohtaamisen Kupittaalla. Näin turkulaisjoukkueiden voitot tasattiin nuorten SM-liigan alkusarjassa 1–1.

– Tiukka peli, mutta saimme revanssin edellisestä tappiosta. Ensimmäinen erä oli todella tasainen, eikä hyökkäyspelimme fokus ollut maalille menemisessä, vaan pyörimme kulmissa. Toinen erä sen sijaan oli meiltä hyvä, TPS:n A-nuorten päävalmentaja Juuso Nieminen sanoi.

– Paikkoja oli enempäänkin, mutta vastustajan maalivahti (39 torjunnan Filip Lindberg) oli todella hyvä.

TPS teki molemmat maalinsa toisessa erässä 16 sekunnin sisällä. Ensin onnistui Olli Valtola ylivoimalla ja sitten Artturi Prisjaznjuk.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta toinen erä meni vähän plörinäksi. Se oli vähän kuin isät vastaan pojat -peliä. TPS iski kaksi nopeata maalia, emmekä saaneet pelistä enää millään kiinni. Vain mahtavasti pelannut maalivahtimme piti meitä mukana pelissä, Tuton A-nuorten päävalmentaja Elmo Aittola sanoi.

– Kolmannessa erässä ilmoittauduimme uudestaan mukaan peliin, mutta emme onnistuneet maalinteossa. Pienistä asioista se oli taas kiinni, mutta kaikki kunnia Tepsille, joka oli tänään parempi.

Lauantain peliä seurasi Kupittaalla sarjan tämän kauden ennätysyleisö, 853 katsojaa.

– Tapahtuma oli hieno. Kiitos turkulaisille kiekkoihmisille, jotka tulivat sankoin joukoin seuraamaan paikalliskamppailua. Nuorten SM-liigan runkosarjassa ei tuollaisia yleisömääriä kovin usein nähdä, Aittola sanoi.

Turkulaisjoukkueilla on nuorten SM-liigan alkusarjaa enää kolme ottelua jäljellä ja Tuto on varmuudella ulkona ylemmästä jatkosarjasta. TPS sen sijaan taistelee loppuun saakka tiukasti paikasta kymmenen parhaan joukossa.

– Meillä on kolme peliä jäljellä ja meidän pitää laskujeni mukaan napsia niistä kaksi voittoa. Kaikki on omissa käsissä ja olen luottavainen jatkopaikkamme suhteen, Nieminen mietti.

TPS kohtaa vielä Sportin, SaiPa:n ja Jokerit.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: