Kuvassa Pelicansin  Aleksi Rekonen, Casimir Jürgens ja maalivahti JAnne Juvonen . ... 8266 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 03.03.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 18.30 TPS-Pelicans. / Sijainti: Turkuhalli 8266 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 03.03.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 18.30 TPS-Pelicans. / Sijainti: Turkuhalli

TPS otti kaksi pistettä maalirikkaassa illassa

3.3.2018 - 21:13 Tagit:,

TPS–Pelicans 6-5ja.

TPS-kippari Tomi Kallio naulasi kovat teesit Jyväskylän jäähallin ilmaan perjantai-iltana.

– Lähdetään siitä, että emme häviä yhtäkään niistä (runkosarjassa jäljellä olevista kolmesta) peleistä. Silloin meidän ei tarvitse katsella muiden tuloksia, Kallio sanoi.

Joukkue toteutti lauantaina kapteeninsa ohjetta ja voitti Pelicansin Turkuhallissa. Perjantaiöinen pitkä kotimatka Jyväskylästä ja sitä edeltävä kova peli painoivat kuitenkin sen verran Palloseuran kintuissa, että perjantaina levännyt Pelicans laittoi sen yllättävän ahtaalle.

Lahtelaiset johtivat ottelua jo 3–0, mutta joutuivat lopulta taipumaan jatkoaikatappioon. Voittomaalin teki TPS:n tuorein hankinta Oula Palve, jolle osuma oli ensimmäinen TPS-paidassa.

– Ei tämä ehkä ihan sitä ollut, mitä suunnittelimme. Ei meidän ollut tarkoitus päästää noin monta maalia, kaksi osumaa tehnyt Eric Perrin sanoi.

Pelicansin alkutahdit olivat lauantaina tyrmäävät.

Juha Leimu vei lahtelaiset ensikerran ottelussa johtoon reilun neljän minuutin pelin jälkeen ja Casimir Jürgens kasvatti ylivoimalla johdon kahteen maaliin muutama minuutti myöhemmin.

Toisen erän alussa TPS:n tilanne kävi entistä tukalammaksi. Jesse Saarinen nousi röyhkeästi maalille ja pisti kiekon maalin edestä TPS-puolustuksen keskeltä Oskari Setäsen taakse, kun erää oli pelattu vain 47 sekuntia.

– Päästimme vastustajan liian helpolla ottelun alussa, mutta päätimme ensimmäisellä erätauolla tehdä tästä hienon illan, Perrin kertoi.

TPS-kiri käynnistyi muutama minuutti myöhemmin, kun Petrus Palmu teki ylivoimalla kotijoukkueen avausosuman. Ja jatkui vahvana jo reilun minuutin päästä Eric Perrinin iskettyä kiekon sisään.

Osuma oli kanadalaisen 172. SM-liigassa ja nosti hänet sarjan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi.

– On aina hienoa saavuttaa jotain. Vetää nöyräksi, kun huomaa, että kaikki kova työ Suomen vuosien aikana tuottaa tulosta, Perrin mietti.

Pelicans oli kuitenkin päättänyt myydä sulkansa kalliisti. Roope Elimäki ohjasi lahtelaiset uudelleen kahden maalin johtoon, mutta TPS kuittasi 43 sekuntia myöhemmin. Henrik Tallinder laukoi ja Jasper Lindsten ohjasi kiekon maaliin.

Ja kun mustavalkoinen TPS-kone pääsee nykykunnossaan maalin päähän, sen vyöryä on vaikea pysäyttää. Patrik Virta laukoikin vielä toisen erän aikana TPS:n tasoihin ylivoimalla. Tasatilanteessa Pelicans päätti vaihtaa maalin suulle Janne Juvosen tilalle Joona Voutilaisen.

Maalivahdin vaihdoksen ansiota tai ei, Aleksi Rekonen vei Pelicansin uudelleen johtoon päätöserässä. Perrin kuitenkin tasoitti ottelun, kun peliä oli enää vajaa puolitoista minuuttia pelaamatta ja TPS pelasi ylivoimaa ilman maalivahtia.

Jatkoaika ei ehtinyt vanheta kuin 25 sekuntia ennen Palven voitto-osumaa.

TPS lähti lauantain otteluun uusin ketjukoostumuksin.

Ensi kauden ykkössentteriksi kaavailtu Palve sai nyt kunnian johtaa ykkösketjua. Perrin oli siirtynyt ketjun laidalle ja toisella laidalla viiletti vanhaan tuttuun tapaan Kallio.

Palve avasi pistetilinsä TPS-paidassa perjantai-iltana Jyväskylässä syötettyään kaksi Palloseuran kolmesta osumasta. Lauantain hänen pistepottinsa kasvoi 1+2 pisteellä.

Kun myös TPS:n toinen tuore hankinta, Zach Budish, on ollut TPS-paidassa todella tehokas (4+2 pistettä seitsemässä pelissä), Palloseuran siirtorajahankintojen voi arvioida jo tässä vaiheessa onnistuneen erinomaisesti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: