tps

TPS osui, Lukko ei

1.10.2016 - 21:27 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS-Lukko 2-0

TPS kukisti tehottomuuteen sortuneen raumalaisjoukkueen vauhdikkaassa, viihdyttävässä ja vähämaalisessa ottelussa.

TPS otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi alavireisen Lukon kotihallissaan maalein 2-0. Lukolle tappio oli karvas, sillä se jätti raumalaiset edelleen koko Liigan jumboksi. Turkulaiset puolestaan kohensivat rutkasti asemiaan sarjan kärkipäässä. TPS:n ero Tapparaan on vain piste, ja joukkue on upeasti Liigan kakkosena kun kierroksia on takana seitsemän. Turkuhallin kotitaika pitää edelleen, sillä TPS on voittanut kaikki neljä otteluaan Artukaisissa.

TPS:n ottelut ovat olleet viime kierroksilla vähämaalisia ja tasaisia, eikä Lukko-ottelu tehnyt poikkeusta vallitsevaan trendiin. Tällä kertaa turkulaisjoukkue kuitenkin onnistui nitistämään vastustajansa jo varsinaisella peliajalla.

– Olipahan tiukka taisteluvoitto. Joukkue puolusti tänään niin hyvin että se antoi minulle mahdollisuuden onnistua. Peli oli niin tiukka, että mukaan oli pakko laittaa omaa effortia, nollapelin summannut Oskari Setänen sanoi.

Lukko oli lähellä siirtyä johtoon vain reilun kymmenen sekunnin jälkeen, kun Toni Koivisto pääsi nokikkain Setäsen kanssa. TPS-molari piti kuitenkin päänsä kylmänä ja torjui tilanteen.

Shokkialun jälkeen TPS sai oman hyökkäyspelinsä rullaamaan, eikä avausmaaliakaan tarvinnut kauaa odottaa. Sen iski ruotsalaislaituri Erik Thorell, joka onnistui ylivoimalla pelin vanhennuttua nelisen minuuttia.

Maali oli ruotsalaisyhteistyön tulos, sillä Thorell jatkoi Henrik Tallinderin ohi ampuman, päädystä kimmonneen kiekon varmasti ohi Lukko-maalia vartioineen Kaapo Kähkösen. Maali oli ruotsalaiselle kauden kolmas.

– Aikainen avausmaali oli tosi tärkeä, ja se helpotti pelaamistamme, Setänen mietti.

Kakkoserää hallitsi avauserän tavoin hienokseltaan vierasjoukkue. Maalinteko oli raumalaisille kuitenkin todellista tervanjuontia, eivätkä Ville Vahalahti ja kumppanit saaneet kiekkoa verkkoon mistään.

Paras tilanne avautui Aaron Gagnonille, jolle Lukon ykkösketju petasi todellisen tuhannen taalan paikan, mutta kanadalainen ei onnistunut jatkamaan kiekkoa tyhjään maaliin.

Toisaalta Lukko saa syyttää tehottomuudestaan myös erinomaisesti torjunutta Setästä, jolle merkattiin kahden erän jälkeen 17 torjuntaa.

Myös TPS onnistui luomaan nopeatempoisessa ja viihdyttävässä erässä lukuisia maalintekotilanteita, mutta hienosti puolustanut Lukko-puolustus katkoi turkulaissyötöt juuri oikeaan aikaan.

Lukon tehottomuus sai kolmannen erän alussa jo varsin hämmentäviä mittasuhteita, kun Koivisto ja Lauri Tukonen pääsivät TPS-puolustuksen sössittyä 2-0 –hyökkäykseen. Tukonen ei kuitenkaan onnistunut lyömään kiekkoa maaliin Koiviston mallikkaasta poikittaissyötöstä, vaan Setänen venyi jälleen huikeaan torjuntaan.

– Vaikka minulta vaadittiinkin muutama iso torjunta, ei Lukko kuitenkaan päässyt montaa kertaa jatkokiekoille. Puolustus siivosi irtokiekot kiitettävästi sivuun, Setänen mietti.

Ottelun viime hetkillä Lukko haki tasoitusta ilman maalivahtia. Se ei tuottanut tulosta, vaan Ilkka Pikkarainen iski loppulukemat minuuttia ennen päätöstä tyhjään maaliin.

TPS:n kausi jatkuu seuraavaksi tiistaina CHL:n merkeissä, kun joukkue saa kotiluolaansa vieraaksi HIFK:n.

-Valmistaudumme siihen matsiin, kuin mihin tahansa liigapeliin. Vastassa on tuttu joukkue ja pelistä tulee varmasti tiukka. Joukkueessa on päällä hyvä fiilis ja oma juttu toimii, joten matsiin on helppo lähteä, Lukko-pelin ykkössankari Setänen pohti.

Joonas Jussila
Kuva: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: