Kopio _JIM9067

TPS nousi sarjakolmoseksi

29.9.2015 - 22:03 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS–KalPa 4–0

TPS nousi tiistaina SM-liigan sarjataulukossa kolmanneksi, kun se voitti Turkuhallissa KalPa:n selvästi 4–0. Palloseuran edellä taulukossa on yhden pisteen päässä Lukko ja kahden pisteen päässä Kärpät.

TPS:n pelätty ylivoima iski tiistaina ottelun avausosuman ja sen jälkeen Palloseuran juna ajoi kylmän viileästi tehottoman KalPa:n yli. Eric Perrin teki kaksi maalia, Jonne Virtanen ja Jerry Ahtola maalit mieheen. Maalilla Teemu Lassila pelasi nollapelin.

– Muutimme vähän omaa peliämme ja se toimi nyt hemmetin hyvin, Ahtola sanoi.

– Saimme aika hyvin tapettua KalPa:n kiekkokontrollin. Saimme heiltä syötöt ja vauhdin pois, emmekä antaneet heille pelin keskustaa. Itse olimme paikoissamme tehokkaita.

Perrin nousi pistepörssissä neljänneksi tehoin 3+5, joten koko TPS:n ykkösketju on nyt viiden parhaan joukossa. Kakkosena on Lauri Tukonen (3+6) ja viidentenä Tomi Kallio (3+5).

TPS:n ylivoimapeli on ollut tällä kaudella murhaavan tehokasta. Palloseuran ylivoimaprosentti (37,5%) ennen tiistain peliä on sellainen, jota harvemmin tilastoissa näkee.

Kopio _JIM9044

KalPa varmasti tiesikin olla varuillaan, kun Mikko Nuutinen otti ensimmäisen erän alussa kakkosen korkeasta mailasta. Varuillaolosta ei kuitenkaan ollut kuopiolaisille paljon iloa.

TPS ei tarvinnut kuin 39 sekuntia siitä, kun se pääsi Kallion aiemmin ottaman jäähyn jälkeen yhden miehen ylivoimalle. Tukonen ja Dave Spina tekivät mallikkaan esityön ja Perrin tälläsi kiekon maalin nurkalta yläpesään.

Ensimmäinen ylivoima – ja saman tien maali. Nyt puhuttiin jo sadan prosentin yv-tehoista.

Spinalle syöttöpistekin saattoi olla helpottava.

SaiPa:ssa 44 tehopistettä viime kaudella hurjastellut jenkki oli ennen tiistai-iltaa Tepsissä kiikaritehoilla. Spina on tehnyt illasta toiseen hirveän määrän töitä, mutta palkintoa ei ole tullut tehojen muodossa.

Nyt pää on avattu, ja lisää on jatkossa lupa odottaa.

Kopio _JIM9545

TPS:n seuraavaa ylivoimaa jouduttiin odottamaan reilun erän verran, eikä se tuottanut kuin muutaman läheltä-piti -tilanteen.

Mutta kun ei ylivoimalla, tasakentällisin sitten.

Toinen erä lähenteli viime minuuttejaan, kun ensin kivitalon kokoinen Virtanen survoi kiekon KalPa-veskari Eero Kilpeläisen taakse ja minuutti myöhemmin Ahtola antoi tykkinsä puhua.

Virtaselle kauden ensimmäinen osuma, Ahtolalle toinen. Tehoja alkoi löytyä ykkösnyrkin takaakin.

– Kiekko tuli Tadakselta (Kumeliauskas) minulle kuin tarjottimelle. Sain ampua sydämen kyllyydestä. Aika harvoin olen noissa paikoissa lämännyt, mutta nyt oli pakko kokeilla, Ahtola nauroi.

TPS:n ykkösketjukaan ei päättänyt iltaansa yhteen yv-osumaan. Perrin kaunisteli vielä päätöserässä lukemat tasakentällisin 4–0:aan.

Seuraavaksi TPS kohtaa torstaina kotonaan SaiPa:n.

– Tulee varmaan taas aika erilainen peli. Uskon, että siinä pelissä mennään vauhdilla päästä päähän. Luvassa on taatusti vauhdikas ja fyysinen ilta, Ahtola ennakoi.

– Se sopii meille hyvin, toimii hyvänä mittarina. On todella kiva, että saamme nyt pelata kotona hetken. Aika rankka sarjaohjelma meillä on kauden alussa ollutkin.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: