6538 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 07.10.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS-KalPa klo 17 / Sijainti: Turkuhalli

TPS nousi sarjakärkeen

7.10.2017 - 19:49 Tagit:,

TPS-KalPa 3-2

TPS jatkoi voitokasta kulkuaan lauantaina jääkiekon Liigassa. Vierasjoukkue KalPa sai lähteä Turkuhallista pitkälle kotimatkalle maalin tappion kärsineenä. Voitto nosti samalla Palloseuran Liigan kärkipaikalle.

Voitto merkitsi sitä, että TPS ei tällä liigakaudella ole vielä 12 pelatun ottelun jälkeen kärsinyt yhtään tappiota varsinaisella peliajalla. Se on napsinut vähintäänkin yhden pisteen jokaisesta pelaamastaan ottelusta. Kotonaan TPS on menettänyt pisteitä ainoastaan Lukolle, joka voitti sen lopulta viime viikolla rankkarikisassa.

– Voitot kertovat paljon joukkueen työmoraalista. Meillä on sellainen pelityyli, jota vastaan on vaikea pelata. Suorittaminen on mennyt parin vuoden aikana paljon eteenpäin ja joukkue on nyt täynnä ihan eri pelaajia kuin jokin aika sitten, TPS:n kapteeni Tomi Kallio jakoi kiitosta joukkueelleen.

TPS alkaa olla melkoinen kone.

Joukkueiden välinen tasoero kävi lauantaina selväksi ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Siinä missä kuopiolaisten peli näytti enemmän satunnaisilta oivalluksilta, TPS paahtoi menemään vaihto vaihdon perään eleettömän varmasti, omassa suunnitelmassaan tiukasti pysytellen.

Kärsivällinen yritys tuotti tulosta ensimmäisen erän loppupuolella. Ja kun TPS onnistui maalinteossa, teki se sen saman tien kahdesti. Nuoret laitahyökkääjät Jasper Lindsten ja Petrus Palmu onnistuivat maalinteossa 27 sekunnin välein avauserän viimeminuuteilla.

Lindsten joutui jättämään torstain KooKoo-ottelun kesken, mutta oli jälleen lauantaina pelikuntoinen. Pois kokoonpanosta sen sijaan oli pahin viivapelote Ilkka Heikkinen sekä lokakuun loppuun asti näillä näkymin huilaavat kärkisentterit Eric Perrin ja Ilari Filppula.

Kolmen kärkipelaajan sairaslomat eivät pelissä juuri näkyneet, kun TPS johtonsa kolmeen osumaan heti toisen erän alussa. Erää oli pelattu ainoastaan 23 sekuntia, kun Kallio laukoi kovalla rannekudilla kauden kuudennen osumansa.

– Pelasimme 40 minuuttia erittäin vahvasti. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin käytännössä yhtä maalia. KalPan pelistä ehkä näkyi vähän itseluottamuksen puute, kun tappiota on tullut, Kallio mietti.

Ottelu ei kuitenkaan ollut ohi kahden erän jälkeen. KalPa teki pelistä vielä jännittävän kahdella päätöserän osumallaan, joista vastasivat Janne Tavi ja Ville-Vesa Vainiola. TPS kuitenkin kesti jälleen loppuun asti.

– Kun peli oli 3–0 kahden erän jälkeen, KalPa alkoi ottaa riskiä ja laittoi kaikkensa peliin. Niinhän se aina on, altavastaaja satsaa kaikkensa viimeiseen erään, Kallion totesi.

TPS:n tuorein vahvistus, puolustaja Olli Juolevi, ei pelannut vielä lauantaina. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 5 056 katsojaa.

Ensi viikolla TPS pelaa tiistaina Turkuhallissa CHL-alkusarjan viimeisen ottelun Nottingham Panthersia vastaan. Perjantaina Palloseura kohtaa Pelicansin Lahdessa ja lauantaina Turkuun saapuu ex-TPS-valmentaja Ari-Pekka Selinin HIFK.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: