Kiekkoliigassa TPS - Kärpät.

TPS nousi kakkoseksi Liigassa

22.9.2017 - 21:02 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS–Kärpät 4-2

Sekä TPS että Kärpät ovat aloittaneet liigakauden hyvin. Molemmat olivat ennen perjantain ottelua keränneet kuudesta pelistä 13 pistettä ja ne olivat tasapistein kakkosena ja kolmosena sarjataulukossa.

Perjantaina ratkottiin siis Turkuhallissa kärkikolmikon syysasetelmia sarjakärki JYPin takana. Odottaa saattoi tiukkaa ja vähämaalista ottelua, eivätkä odotukset olleet turhia.

Ottelu oli tasatilanteessa 1–1 kahden erän jälkeen, mutta TPS ratkaisi pelin kolmannessa erässä. Näin se nousi sarjataulukossa toiseksi ja jätti Kärpät kolmen pisteen päähän taakseen.

– Hienoa, kun pystymme raapimaan voittoja ei-niin-hyvälläkin pelillä. Tärkeä voitto meille, kaukaloon palannut Jonne Virtanen mietti.

Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa iskeä ottelun avausosuma.

Palloseurasta paras tekopaikka lankesi Teemu Väyryselle, kun hän pääsi yrittämään rangaistuslaukausta sen jälkeen, kun Mikko Niemelä kaatoi hänet läpiajossa. Väyrynen ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Kärpät sen sijaan onnistui kerran ohittamaan Oskari Setäsen, kun Miska Humaloja teki kauden toisen maalinsa avauserän puolivälin jälkeen. Lisämaaleja erässä ei nähty ja ensimmäiselle erätauolle oululaiset pääsivät maalin johdossa.

– Ensimmäinen erä oli meille vaikea, mutta siitä eteenpäin pääsimme vaihtamaan paremmalla rytmillä ja pelimme parani, Virtanen sanoi.

Toisessa erässä nähtiin ottelun ensimmäinen jäähy, kun Kärppien Nicklas Lasulle tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. TPS:n ylivoimapeli on kauden aiemmissa kotipeleissä ollut tehokas, ja niin tälläkin kertaa.

Lasun rangaistusta oli enää puolisen minuuttia jäljellä, kun Tomi Kallio oli laukovinaan, mutta syöttikin takatolpalle yksin jääneelle Jasper Lindstenille, joka laukoi kauden neljännen osumansa käytännössä tyhjään maaliin.

Kun kakkossyöttö merkittiin Eric Perrinille, TPS:n koko ykkösketju vankisti asemiaan pistepörssin kärkipäässä.

Palloseura siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon heti kolmannen erän alussa. Patrik Virta nousi hyökkäyspäädystä väkisin maalille ja upotti kiekon Veini Vehviläisen taakse takaylänurkkaan. Osuma oli Virran ensimmäinen tällä kaudella.

Ja kun TPS pääsi vauhtiin, iski se välittömästi uudestaan. Virran osumasta ehti kulua vain 23 sekuntia ennen kuin kiekko oli uudestaan Vehviläisen takana Henrik Tallinderin vippaamana.

Kärpät tuli uudestaan peliin mukaan päätöserän puolivälissä, kun Jani Hakanpään ranneveto sujahti maskissa olleen Setäsen taakse. Perrin kuitenkin ratkaisi pelin lopullisesti ottelun viimeisellä minuutilla tyhjiin tekemällään ylivoimaosumalla.

TPS pelasi ottelun kokomustalla kolmospaidallaan, jonka etuosassa vinottain luki Turku. Sangen kekseliäs yksityiskohta oli se, että ruotsalaispelaajien paidoissa Turku oli korvattu ruotsinkielisellä vastineella Åbo.

TPS:n kova viikonloppu jatkuu heti lauantaina Jyväskylässä, minne Palloseura matkustaa sarjakärki JYPin vieraaksi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
Kuva: Lennart Holmberg

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: