22289920

TPS menetti 3–0 -johtonsa

29.11.2014 - 1:08 Tagit:, , , , , , , , ,

Tappara–TPS 4–3 rl.

Perjantai-ilta Tampereella osoitti taas kerran, millainen henkimaailman asia kiekko-ottelun voittaminen on.

TPS johti vierasotteluaan Tapparaa vastaan vielä ottelun puolivälin jälkeen 3–0 ja näytti menevän kohti selvää voittoa. Koko marraskuun ilman voittoja pelanneen Tapparan itseluottamus oli kateissa ja se teki virheen toisensa perään.

Tappara onnistui kuitenkin kaventamaan vielä toisen erän aikana, iski kaksi pikamaalia kolmannen erän alkuun, löysi itseluottamuksensa ja vei ottelun jatkoajalle. Loppujen lopuksi Jukka Peltola sinetöi tamperelaisille kaksi pistettä rankkarikisassa.

– Muutama huono minuutti maksoi meille voiton. Tänään lahjoitimme vastustajalle kaksi pistettä. Olen silti erittäin tyytyväinen yhteenkin tärkeään pisteeseen, TPS:n päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

– Peli oli kaksi erää meidän ja saimme otteen vielä takaisin muutaman huonon hetken jälkeen. Jääkiekko on kuitenkin siitä hieno peli, että muutamassa minuutissa voi saada tai menettää voiton. Näistä joukkueen pitää vain oppia.

Uran erikoisin osuma

TPS:n maaleista kaksi merkattiin Matias Soinnulle. Avausosuman teki kuitenkin tosiasiassa Tapparan Otto Rauhala, joka ohjasi kiekon omaan maaliin.

– En muista koskaan urallani tehneeni vastaavaa maalia. Vastustajan pakki otti minulta kiekon pois, lämäsi sen kaverin lapaan ja siitä kiekko pomppasi maaliin, Sointu nauroi.

Jos TPS:n ensimmäinen oli onnekas, toinen osuma sen sijaan oli näyttävä tekomaali. Mikko Rantanen ja Tadas Kumeliauskas sahasivat syötöillään Tapparan puolustuksen umpisolmuun ja Kumeliauskas laittoi kiekon maalin edestä sisään.

Sointu teki myös TPS:n kolmannen maalin. Hän laukoi kiekon maalille ja se meni maalivahti Juha Metsolan kilven kautta verkon perukoille.

– Tarkoitus oli vain ampua kiekko maalille, josta se voisi pompata puolustajan luistimista. Se yllätti varmaan maalivahdin pahasti, Sointu sanoi.

3–0 -tilanteessa TPS näytti menevän menojaan, mutta Tapparan kirin aloitti puolustaja David Kolomatis, jonka kova rannelaukaus painui ohi maskissa olleen Teemu Lassilan.

Hakametsän halli syttyi eloon kolmannen erän alussa, kun Pekka Jormakka ja Olli Palola toivat kotijoukkueen pikavauhdilla tasoihin.

– Näki, että Tapparalla oli kova paine. Saimme otteluun hyvän alun ja heillä alkoi maila täristä. Ihan suotta päästimme heidät peliin mukaan, Sointu mietti.

– Pelasimme 55 minuuttia hyvin, mutta se ei riittänyt. Ilman paria huonoa minuuttia tämä oli meiltä hyvä vieraspeli.

Kuopiossa joukkue mitataan

TPS:n kokoonpanossa Radek Smolenak oli pudonnut kolmosketjuun Kumeliauskasin ja Rantasen rinnalle. Smolenakin paikan kakkosketjussa oli ottanut Oskari Siiki. Lauri Tukonen oli pois kokoonpanosta.

– Smolenak pelasi parhaan pelinsä meillä. Hän teki töitä esimerkillisesti, Elomo kehui TPS:n ainoaa rankkarikisan onnistujaa.

TPS matkusti välittömästi Tappara-pelin jälkeen Kuopioon, missä se kohtaa lauantaina Liigassa toisena olevan KalPan.

– Siellä meitä odottaa kova haaste. KalPa on hyvässä iskussa ja meillä on toinen peräkkäinen vieraspeli. Se on hyvä paikka mitata, missä joukkue tällä hetkellä menee, Elomo sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ, TAMPERE
KUVA: MIKA KANERVA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: