Päävalmentaja Kalle Kaskinen
7154 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 20.11.2017 / Mitä kuvataan: Tepsillä kiekkoliigan kotipeli huomenna. Ennakkoa jonkun pelaajan kautta (Jussi kertoo kenen kunhan viikonlopun pelit on pelattu). Uusi puolustaja Mark Fraser lienee paikalla. / Sijainti: Turkuhalli

TPS marraskuun suvantovaiheessa

20.11.2017 - 16:40 Tagit:, , , ,

Loistavasti kauden aloittanut TPS on marraskuun synkkinä iltoina ajautunut vaikeampaan vaiheeseen. Kuudesta viimeisestä ottelustaan Palloseura on hävinnyt viisi.

Tappioista huolimatta joukkueen pelissä on ollut paljon hyvää. Henkilökohtaisella tasolla yksi positiivisimmista asioista viime peleissä on ollut käsivammasta toipuneen Ilari Filppulan tehokas paluu kaukaloon.

Pelaamissaan kolmessa ottelussa Filppula on summannut neljä (1+3) tehopistettä. Hyökkääjä on itsekin tyytyväinen tehoihinsa.

– Helpottaa aika paljon, kun saa heti alkuun onnistumisia. Olen pystynyt auttamaan joukkuetta niissä asioissa, joita minulta odotetaan, Filppula pohtii.

– Selvää kuitenkin on, että minulla on vielä paljon parannettavaa kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Siihen menee kuitenkin aina hetki, että pelituntuma löytyy pitkän sairasloman jälkeen.

Viime viikonloppuna TPS hävisi HPK:lle jatkoajalla ja Lukolle varsinaisella peliajalla. Filppulan mukaan pelit itsessään eivät kuitenkaan olleet huonoja.

– Pelasimme aika hyvin Hämeenlinnan pelin ensimmäistä erää lukuun ottamatta. Samanlaisella pelillä olisimme alkusyksystä voittaneet, hän miettii.

– Maalinteko tuntuu nyt olevan meille vaikeampaa kuin alkukaudesta. Kuulostaa selittelyltä, mutta olisiko meillä vähän vuodenaikaan liittyvää uupumusta. Ja ehkä vastustajat ovat menneet joillakin osa-alueilla eteenpäin enemmän kuin me.

Yksi osa-alue, jossa TPS:lla on ollut parannettavaa, on maalineduspeli. Niihin ongelmiin joukkue haki korjausta palkkaamalla viime viikolla isokokoisen ja ilkeän puolustajan, Mark Fraserin.

Maanantaina Fraser luuti ensimmäisen kerran Palloseuran jääharjoituksissa. Selväksi kävi heti, että Fraseriin törmääminen merkitsee välitöntä tasapainon menetystä ja pyllähdystä.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen vaikuttikin tyytyväiseltä uuteen pelaajaansa.

– Fraser täytti paikkansa hyvin. Meillä on ollut vähän ongelmia, kun on pitänyt painia omalla alueella, ja hän korjaa sen puutteen. Sen lisäksi hän näytti lukevan peliä hyvin ja pelasi riittävän hyvin myös kiekolla, Kaskinen sanoo.

Vielä maanantaina Kaskinen ei osannut sanoa, koska Fraser suorittaa debyyttinsä TPS-paidassa. Tiistain Ilves-pelikin on kuitenkin mahdollinen.

– Katsotaan, mitkä hänen omat tuntemuksensa ovat tiistain aamujään jälkeen. Täysin mahdollista on, että hän pelaa illalla, Kaskinen sanoo.

TPS kohtaa tällä viikolla molemmat tamperelaisjoukkueet, Ilveksen tiistaina kotonaan ja Tapparan perjantaina Tampereella. Ennakko-odotuksissa on kaksi täysin erilaista peliä.

– Näin voisi ajatella. Ilvestä vastaan en ole tällä kaudella pelannut, mutta se näyttäisi pelaavan päästä-päähän-kiekkoa, missä maaleja syntyy paljon molempiin päihin. Tappara puolestaan pelaa todella leveällä materiaalilla omaan systeemiinsä äärimmäisen sitoutunutta peliä, Filppula miettii.

Tappara on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue voitettuaan kymmenen peliä putkeen.

– Meillä on ollut Tapparan kanssa viime aikoina todella hyviä pelejä. Toivottavasti sellainen tulee nytkin. Mutta pelataan nyt Ipa-peli ensin. Varmaa on, että joudumme pelaamaan joka pelissä hyvin, jos haluamme ottaa voitot, Filppula sanoo.

TPS–Ilves Turkuhallissa tiistaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: RIITTA SALMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: