580879

TPS kukittaa nuoret mestarit

8.1.2014 - 9:25 Tagit:, , , , , , , ,

Tänään illalla – ennen kuin TPS–SaiPa-ottelu puhalletaan käyntiin – TPS palkitsee Turkuhallin jäällä tuoreet nuoret maailmanmestarit.
– Kaikki ovat jäällä ennen ottelun alkua, sanoo TPS:n toimitusjohtaja Niklas Österlund.
Rasmus Ristolainen, Rasmus Kulmala ja Mikko Lehtonen olivat mukana MM-joukkueessa. Tällä hetkellä heistä Kulmala on TPS-rivistössä, Ristolaisen työnantaja on NHL:n Buffalo Sabres ja Lehtonen on lainapelaajana Tutossa. Myös KalPaa nykyään edustava Artturi Lehkonen on hakenut juniorioppinsa turkulaisseuroissa. Lisäksi nuorten MM-joukkueen lääkärinä toimi TPS:n edustusjoukkueen lääkäri Petri Paakki.

Nuorten mestarien keskiviikko on kiireinen, sillä ennen illan tilaisuutta he käyvät juomassa Turun Seudun Urheiluakatemian tarjoamat kakkukahvit. Opiskelujaan pelaajat ovat suorittaneet Kerttulin urheilulukiossa.

SaiPa tänään vastassa

Liigan alkukauden sensaatiojoukkue Saimaan Pallo on ehkäpä suurelle yleisölle sarjan tuntemattomin porukka. Se kantaa edelleen mainetta Idän jättiläisen, Lalli Partisen kasvattajaseurana.

Menestystä SaiPa ei ole saanut liiemmin maistaa. Ehkäpä sen vuoksi lappeenrantalaiset eivät ole olleet mitään kassamagneetteja. Sputnikit eivät ole oikein sytyttäneet turkulaisia.

Tänään, kun SaiPa luistelee Turkuhallin jäälle, ainakin yhdellä miehellä on extralatausta. Hän on TPS:n puolustaja Jere Pulli. Syy on selvä. Vielä viime kaudella Pulli pelasi SaiPassa.

– Vastustajan leirissä on neljä kentällistä pelaajia, joille olisi kiva näyttää kaapin paikka. Ei kuitenkaan ketään erityistä pelaajaa, ilmoitti kovaa taklaava Pulli.

Kun TPS kohtasi viimeksi SaiPan Lappeenrannan Kisapuistossa, ottelussa nähtiin varsinainen oikeusmurha. Uhrina oli juuri Tepsin puolustaja Jere Pulli, joka sai suihkukomennuksen täysin puhtaasta taklauksesta.

Tepsi lähtee tämän illan otteluun altavastaajana, vaikka SaiPalla onkin alla kauden vaikeimmat ajat. Tepsin pienoisena etuna kotikentän lisäksi voidaan pitää sitä, että SaiPa pelasi tiistaina Helsingissä Jokereita vastaan. Lappeenrantalaiset hakivat vierasvoiton 1–5-maalein.

TPS:n valmentaja Miika Elomo muistuttaa SaiPan sitkeydestä ja vaarallisuudesta.

– Meidän pitää olla hereillä alusta asti. Sydämen pitää myös olla mukana. Kaipaan peliimme yksinkertaisia asioita. Olemme parhaimmillamme nopeissa suorissa hyökkäyksissä. Kulmissa pyöriminen ei oikein onnistu meiltä, tietää Elomo.

Tapparaa vastaan Tepsin peli toimi mutta Pelicansia vastaan se ei toiminut ollenkaan.

– Samanlainen alku vain kuin Tapparaakin vastaan, niin siitä se lähtee. Kovasti vain taklauksia, niin eiköhän Itä-Suomen pojat siitä pehmene, arveli Jere Pulli.

TPS:n maalissa SaiPaa vastaan pelaa Ville Hostikka.

Turun Sanomat
SAKARI ITÄLÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: