LKS 20161226 TPS:n Jonne Virtanen tanssii tekemänsä 1-3 maalin jälkeen jääkiekon Liigan ottelussa HIFK vs TPS Helsingissä Tapaninpäivänä 26. joulukuuta 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

TPS kohtaa jälleen sarjanelosen

27.12.2016 - 17:10 Tagit:, , , ,

TPS jatkoi maanantaina SM-liigan joulutauon jälkeen siitä, mihin se ennen taukoa jäi. Voitto HIFK:sta oli Palloseuralle jo viides perättäinen voittopeli.

– Saimme hyvin juonesta kiinni ja olihan se ottelu melkoinen viihdepläjäys. Päästä päähän mentiin vauhdilla ja paikkoja syntyi virheiden kautta molempiin päihin vaikka kuinka paljon, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

– Ihan tyytyväisiä emme voi olla ensimmäisiin kahteen erään. Meillä oli räväkkä alku, mutta peli vähän latistui HIFK:n avausmaalin jälkeen. Saimme oman junamme liikkeelle vasta kolmannessa erässä ja pääsimme paineen alta pois.

– Siitä kolmannen erän otteesta meidän pitää nyt ottaa kiinni ja jatkaa samalla tavalla.

Voitto säilytti TPS:n aseman sarjataulukossa kolmantena. Eroa toisena olevaan KalPaan Palloseuralla on kuitenkin enää kaksi pistettä.

Palloseuran pelit jatkuvat keskiviikkona kotiottelulla HPK:ta vastaan. Vastassaan TPS:lla on toisen kerran peräkkäin sarjanelonen, sillä hämeenlinnalaiset nousivat maanantaina HIFK:n ohi TPS:n kantaan – tosin peräti 11 pisteen päähän.

– Ei ole sattumaa, että HPK on sarjassa neljäntenä. Se on erittäin hyvin koottu ja valmennettu joukkue, jonka peli on todellakin kunnossa. Meillä on edessämme uusi kovan keskittymisen paikka, Selin mietti.

TPS ei Selinin mukaan lähde muuttamaan voittavaa kokoonpanoa ja jatkaa mitä todennäköisimmin keskiviikkona samalla miehistöllä kuin maanantaina.

– Näillä näkymin lähdemme peliin samalla porukalla, Selin kertoi.

– Kevään lähestyessä korostuu koko ajan enemmän ja enemmän mentaalipuolen, keskittymisen ja ilmapiirin merkitys. Se puoli meillä on hyvässä kunnossa. Joukkue huokuu positiivisuutta. Henkinen vahvuus kantaa meitä vaikeinakin hetkinä.

Eric Perrin on edelleen sairastuvalla ja hänen toipumisensa kestää alustavan arvion mukaan tammikuun puolivälin paikkeille. Maanantaina TPS:n ratkaisijaksi nousi nelosketjun työmyyrä Jonne Virtanen.

– Hienoa, että Jonne sai näkyvän palkinnon kaikesta uurastamisestaan maanantain kaltaisessa ”isossa” pelissä. Mutta niin se on: jos joukkue aikoo menestyä, uusia ratkaisijoita on noustava esiin, Selin mietti.

TPS–HPK Turkuhallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: