tps-kuvituskuva-jori-liimatainen

TPS kaatoi sarjajohtajan

21.1.2017 - 19:45 Tagit:, , , , , , ,

Tappara–TPS 1-3

Hakametsän jäähalli pullisteli täytenä, kun SM-liigaa johtava Tappara ja kolmantena oleva TPS iskivät siellä lauantaina yhteen SM-liigan huippuottelussa. 7 300 katsojaa sai lauantai-illan kunniaksi nähtäväkseen todellista huippukiekkoa kovalla tempolla ja intensiteetillä.

Tamperelaisten riehakas tunnelma koki kuitenkin pienen kolauksen jo 47 sekunnin kohdalla, kun Jasper Lindsten tarjoili Tomi Kalliolle kiekon parhaaseen mahdolliseen tekopaikkaan, eikä kokenut TPS-kapteeni tietenkään moista tilaisuutta jättänyt käyttämättä.

Kuten viikon aiemmassakin ottelussaan, TPS siirtyi salama-avauksella johtoon jo vajaan minuutin kohdalla. Sen jälkeen lisämaaleja saatiin odottaa päätöserän viime minuuteille asti ottelussa, joka muistutti intensiteetiltään jo pudotuspeliä.

Ottelun toisen osuman ohjasi maalin edestä Eric Perrin ja kolmannen löi tyhjään maaliin Ilkka Pikkarainen varmistaen samalla TPS:lle arvokkaan voiton.

– Oli vähän kevään tuoksua jo ilmassa. Kaksi erittäin hyvää joukkuetta vastakkain, halli täynnä ja ulkona paistoi aurinko. TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myhäili.

Toinen erä oli lauantaina alkaa samanlaisella salamaiskulla kuin ensimmäinenkin, kun Jerry Ahtola karkasi heti puolittaiseen läpiajoon. Tappara-puolustus onnistui kuitenkin hakkaamaan Ahtolan mailaa niin, että lopullinen ratkaisu jäi uupumaan.

Erotuomarit Jari Levonen ja Antti Boman eivät Ahtolaan kohdistuvaa häirintää noteeranneet. Kokeneiden tuomarien linja oli lauantaina muutenkin salliva.

Ottelun ensimmäisen jäähyn tuomarit vihelsivät vasta toisen erän puolivälin jälkeen ja TPS:n epäonneksi jäähypenkille silloin joutui Ilkka Heikkinen. TPS-alivoima söi kuitenkin kylmän rauhallisesti Tappara-ylivoiman pois – ja loput hoiti muutamaan huipputorjuntaan venynyt Aleksandar Georgijev.

TPS kärsi myös ottelun toisen rangaistuksen, kun Henrik Tallinder osui rännikiekkoa torjumassa olleeseen Dominik Hrachovinaan ja maalivahti heittäytyi herkästi selälleen. Senkin alivoiman TPS hoiteli eleettömästi.

– Pelaamme juuri nyt todella hyvin. Tämä on nyt seurausta siitä, että olimme vähän tyytymättömiä muutamaan peliin. Oli todella nautinto pelata tänään, Kallio sanoi.

TPS hallitsi laukausten valossa ottelun toista ja kolmatta erää ja sai palkintonsa päätöserässä, kun Perrin ohjasi ottelun toisen osuman. Tappara tuli kuitenkin vielä Henrik Haapalan ylivoimaosumalla maalin päähän, kun peliä oli reilu kaksi minuuttia jäljellä.

Tappara haki tasoitusta raivokkaasti ilman maalivahtia, mutta Pikkarainen ratkaisi ottelun lopullisesti laittamalla kiekon tyhjään maaliin.

– Pelasimme erittäin hyvän ja fiksun kolmannen erän. Pysyimme koko ajan suunnitelmassamme ja fokus pysyi kasassa, Selin mietti.

Lauantain tiukka ja vähämaalinen ottelu oli suoraa jatkoa joukkueiden välisille kauden aiemmille kahdelle kohtaamisille, jotka olivat molemmat päättyneet 2–1 -vierasvoittoon.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: