17742042ur051015_43

TPS Juniorijääkiekon kiireinen päivä

5.10.2015 - 20:44 Tagit:, ,

TPS Juniorijääkiekolla oli maanantaina kiireinen päivä.

Päivä käynnistyi koulukiusaamisen vähentämiseen suunnatulla kampanjalla Wäinö Aaltosen koululla, missä HC TPS:n ja TPS Salibandyn edustusjoukkueiden kapteenit Tomi Kallio ja Olli Laine olivat mukana avaamassa kampanjaa.

– Olisi hienoa, jos jokainen luokka toimisi ikään kuin joukkueena, missä jokaista tarvitaan. Ristiriitoja on aina, mutta ne pitää selvittää yhdessä ilman kiusaamista, Kallio sanoi.

TPS aikoo talven aikana kiertää Turun kouluja kampanjoimassa kiusaamista vastaan.

– Seitsemän koulua on jo varattu ja lisää tulee varmasti, TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Roope Paltta kertoi.

– Kasvattajan rooli kasvaa koko ajan toiminnassamme. Meillä on iso vastuu lapsista sekä harrastuksessa että sen ulkopuolella. Halusimme lähteä edistämään sitä, että kiusaamiseen pystyttäisiin puuttumaan heti.

Kampanjan pääsuojelijoina toimivat Lola Wallinkoski, Saara-Sofia Sirén ja vapaaottelija Juho Valamaa. Kampanjan teema on: ”kiusaaminen ei tepsi ikinä”.

17742042ur051015_45

Seurojen D-junnut yhdessä jäällä

Koulukiertueen jälkeen TPS Juniorijääkiekko rantautui iltapäivällä Raision jäähallille, missä ohjelmassa oli tänä syksynä käynnistynyt TPS:n sateenvarjoseurojen koulutuskiertue.

TPS:n sateenvarjoseuroja ovat Kiekko-67, RNK, VG-62, Taru, PaiHa, SoPa, KaKiPo ja Kiekkohait. TPS kiertää talven aikana kaikissa seuroissa pitämässä yhteisharjoituksia seurojen D-junioreille sekä samalla koulutustilaisuuksia valmentajille ja seurajohtajille.

– Sovimme vuosi sitten kaikkien sateenvarjoseurojemme kanssa siitä, että alamme järjestää tällaisia yhteisiä koulutustapahtumia. Yhteistyötä on toki ollut aiemminkin, mutta se ei ole aina näkynyt arjessa, Paltta kertoi.

– Haluamme olla pienseuroille avuksi mahdollisimman paljon. Samalla heidän pelaajansa voivat tutusta meidän pelaajiimme ja TPS tulee heille tutummaksi.

Paltta korosti, että TPS ei ole tilaisuuksissa värväämässä pelaajia itselleen.

– Ei missään nimessä. Pienseuroissa tehdään hyvää työtä ja olemme nyt jopa sopineet siitä, että kauden aikana emme vaihda pelaajia – poislukien luonnolliset siirtymiset vaikka muuton takia, Paltta sanoi.

– Haluamme näillä tapahtumilla tarjota pienseurojen talenteille mahdollisuuden harjoitella meidän parhaimmistomme kanssa ja samalla tuoda lisäoppia heidän valmentajilleen ja seurajohtajilleen.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JORI LIIMATAINEN

17742042ur051015_47

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: