TPS_JAKO1497_20

TPS juhlii Suomen mestaruutta

24.3.2015 - 22:29 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

TPS–HPK 5–3
TPS Suomen mestari voitoin 3–0

Kauden ennätysyleisö, 10 620 katsoja, pauhasi hullun lailla. TPS:n ja HPK:n välistä A-nuorten kolmatta loppuottelua oli vielä muutama sekunti jäljellä, mutta TPS:n vaihtoaitiossa olivat jo käynnistyneet hurjat juhlat.

Varusteita sinkoili jäälle ja, kun pelikello lopulta pysähtyi, purkautui mustavalkoinen rykelmä vaihtoaitiosta. Hanskat ja kypärät lentelivät. TPS oli juuri voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden.

Mustavalkoisen kasan keskeltä oli vaikea erottaa 165-senttistä Niklas Saloa. Hänelle voitto oli erityisen makea, sillä pieni mutta pippurinen hyökkääjä oli menneinä vuosina ollut häviämässä SM-finaaleja sekä TPS:n C- että B-juniorien kanssa.

Lopultakin Salo sai hyvityksen.

– Mietin aamulla, miten karvailta ne finaalitappiot tuntuivat. Enkä halunnut kokea niitä uudestaan. Päätin, että tänään voitamme, Salo nauroi.

TPS_JAKO1445_06

Unohtumaton kokemus

Ja niin TPS voittikin.

Se kaatoi HPK:n loppuottelusarjassa puhtaasti otteluvoiton 3–0. Tiistain kolmannen finaalin TPS voitti maalein 5–3. Palloseuran maaleista Oskari Siiki ja Matias Lehtonen tekivät kaksi mieheen ja Elias Karvonen yhden.

Siikille maalinteko on tuttua puuhaa, sillä hän teki pudotuspeleissä yhteensä seitsemän maalia. Lehtonen puolestaan ei ennen tiistaita ollut tehnyt kuin yhden.

– En tiedä, mitä tapahtui. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä, kuka maalit teki. Pääasia on, että voitimme. Ja sen me teimme. Sitä on vaikea edes ymmärtää näin nopeasti, Lehtonen sanoi.

A-nuorten huikeat otteet saivat koko Turun syttymään keväthuumaan. Tiistain ottelun yleisömäärä oli suurempi kuin yhdenkään TPS:n edustusjoukkueen pelin tällä kaudella (edustusjoukkueen yleisöennätys oli 10 362 katsojaa Kärpät-pelissä syyskuussa).

– Iso kiitos koko Turulle. Katsojat tekivät tästä meille upean kokemuksen, Lehtonen sanoi.

– En koskaan ennen ole pelannut tällaisen yleisön edessä. Toivottavasti saan vielä jonain päivänä kokea saman uudestaan.

TPS_JAKO0964_12

Paikkaa pettymyksiä

Mikko Rantanen pelasi A-nuorten joukkueessa vain seitsemän TPS:n 12:sta ottelusta. Siinäkin ajassa Rantanen ehti nousta pudotuspelien pistepörssin kakkoseksi 6+8 tehopisteellään.

Rantanen palkittiin ansaitusti Ville Peltonen -palkinnolla A-nuorten pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

– Kautta ei voisi paremmin lopettaa kuin Suomen mestaruuteen. Tämä paikkaa todella paljon edustusjoukkueen pettymyksiä, Rantanen mietti.

– En koskaan ole pelannut yhtä kovaluontoisessa ja yhtenäisessä joukkueessa kuin tämä A-nuorten jengi. Aivan uskomatonta.

Vaikka Rantanen on jo ehtinyt tottua edustusjoukkueen liigapeleihin, tiistain yleisömäärä yllätti hänetkin.

– Yleisölle isot kiitokset; se oli aivan uskomaton. Kyllä tämä näytti, että Turku on kiekkokaupunki, vaikka välillä on ollut vaikeatakin, Rantanen sanoi.

TPS_JAKO1028_15

Tuntuu aina yhtä hyvältä

Yksi illan onnellisimmista oli TPS:n päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Haapakosken kausi oli vaikea. Hän aloitti TPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä, mutta sai kesken kauden siirron A-nuorten peräsimeen. Se ei varmaan tiistaina surettanut Suomen mestaria?

– Ei todellakaan. Tämä oli minulle kymmenes mestaruus pelaajana ja valmentajana, mutta aina voittaminen tuntuu yhtä hyvältä, Haapakoski sanoi.

– Tämä on mahtava joukkue; loistavia poikia, joista kasvoi kauden aikana loistava joukkue. Iso kiitos kuuluu myös koko A-nuorten johtoryhmälle: apuvalmentaja Samuel Tilkaselle, fysiikkavalmentaja Rene Valtoselle, joukkueenjohtaja Stig-Göran Sandbergille sekä huoltajille Raimo Kunnakselle ja Jussi Lehtoselle.

Haapakoski ei jatka ensi kaudella TPS:ssa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: TIMO JAKONEN

TPS_JAKO1483_17

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: