tps-hpk

TPS jatkaa voittojen tiellä

25.10.2016 - 21:06 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

TPS-HPK 4-1

TPS katkaisi viikonloppuna tappioputkensa voittamalla kotonaan sarjakakkosena keikkuneen Ässät. Tiistaina saman kohtalon Palloseuran kotikäsittelyssä koki sarjanelonen HPK.

– Olimme työteliäämpi joukkue ja ansaitsimme voiton. Tiukaksi se taas meni, mutta jaksoimme tehdä töitä koko 60 minuutin ajan, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

TPS voitti tiistain ottelun 4–1. Kahdesta ensimmäiseastä maalista vastasi kolmosketju: maalintekijänä Erik Thorell ja syöttäjänä Jasper Lindsten. Thorellin kokonaismaalipotti Liigassa on tiistain jälkeen jo seitsemän.

Kolmannen teki tyhjään HPK-maaliin Topi Taavitsainen ja neljännen Dave Spina.

– Voittaminen tuntuu aina hyvältä. Nyt meidän pitää vain jatkaa seuraavassa pelissä samalla intnsiteetillä niin, että otamme kolmannenkin voiton putkeen, Thorell mietti.

HPK on ollut yksi tämän liigakauden positiivisimmista yllättäjistä. Joukkue on rakennettu hyökkäyspää edellä ja se on pelannut näyttävää, nopeata ja tehokasta kiekkoa, mistä todisteena eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa.

Tiistainakin Kerho oli näpäyttää heti ottelun alussa. Waltteri Hopponen testasi lähietäisyydeltä Aleksandar Georgijevin refleksit neljän minuutin pelin jälkeen ja Juha Koivisto ylivoimalla pari minuuttia myöhemmin.

Turhaan. Georgijev seisoi maalillaan kuin muuri.

Toisessa päässä sen sijaan tapahtui, kun ensierän puoliväli lähestyi kovaa vauhtia.

Jasper Lindsten sai keskialueella pomppineen kiekon haltuunsa, suuntasi kahden HPK-puolustajan välistä maalille ja yritti liruttaa kiekon Emil Larmin länkiin. Larmi torjui kerran, mutta ei voinut mitään takaa tilanteeseen nousseen Erik Thorellin riparivedolle.

Voi tuota TPS:n ylivoimaa.

Ennen illan ottelua Palloseuran yv-tehokkuus oli Liigan toiseksi huonointa 15,9 prosentin onnistumisprosentilla. Tiistai ei tilannetta ainakaan korjannut.

TPS pääsi paukuttamaan ylivoimaa pelkästään toisessa erässä kolme kertaa. Kaikki palaset onnistumisiin olivat periaatteessa kohdallaan, mutta kiekko liikkui kuin hidastetussa elokuvassa, eikä TPS-yv taaskaan onnistunut kertaakaan.

Mutta kun ei ylivoimalla, tasakentällisin sitten. Päätöserä oli vanhentunut pari minuuttia, kun Thorell osui jälleen maalin edestä. Syöttäjänäkin toimi tuttu mies, Lindsten.

– Thorell tuli hienosti takaisin ja teki kaksi tärkeätä maalia, Selin sanoi.
– Myös Georgijev pelasi maalilla erinomaisen pelin.

HPK tuli kuitenkin mukaan pelin päätöserän lopulla Oskari Mannisen osumalla pelatessaan ilman maalivahtia. Siihen Kerhon kiri kuitenkin jäi ja Tepsi iski vielä kaksi osumaa tyhjiin.

TPS-valmennus teki kesken lauantain Ässät-ottelun rohkean tempun: erotti toisistaan Tomi Kallion ja Eric Perrinin. Ja liike toimi. Tepsi mätti uusituilla ketjuillaan tarvittavat maalit ja voitti ottelun.

Kun voittavaa kokoonpanoa harvemmin pistetään uusiksi, olikin enemmän kuin odotettavissa, että tiistaina jatkettaisiin samoilla ketjuilla mihin lauantaina lopetettiin. Ja niin tietysti tehtiin.

Kallio pelasi Patrik Virran ja Spinan kanssa, Perrinin ketjukavereita olivat Ilkka Pikkarainen ja Oskari Siiki, Thorellin ja Lindstenin Jerry Ahtola.

– Meidän ketjumme toimi todella hyvin. Teemme kaikki kovasti töitä ja pelaaminen tuntuu hyvältä, Thorell sanoi.

TPS:n loppuviikon ohjelma muistuttaa kovasti viime viikkoa. Perjantaina sillä on taas edessään Rauman matka ja lauantaina pelataan Turkuhallissa. Ässien sijaan Artukaisissa tällä kertaa vierailee SaiPa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: