2858600_

TPS jatkaa Liigassa kakkosena

27.2.2018 - 21:06 Tagit:,

TPS–Jukurit 5-1

TPS jatkaa Liigassa kakkosena, kun sillä on runkosarjaa enää neljä ottelua pelaamatta.

Tiistaina TPS kaatoi kotikaukalossaan Jukurit, jolla ei enää vähään aikaan ole ollut mitään panosta pelissä. Kolme lisäpistettä pitivät TPS:n kakkospaikalla ja kasvattivat sen eron kolmossijaan neljään pisteeseen.

– Hyvä ilta, hyvä tulos. Palasimme tauolta hyvin takaisin arkeen ja olen tyytyväinen, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

– Pelissä oli muutama hetki, jolloin työnteko jäi vähän piippuun, mutta kaiken kaikkiaan meiltä hyvä peli.

Kakkossijalla pysyminen runkosarjan loppuun asti olisi Palloseuralle merkittävä asia. Silloin se saisi pudotuspelien avauskierroksella vastaansa säälipleijareiden kautta sinne etenevän joukkueen.

Kolmoseksi tai neloseksi putoamalla avausvastustaja olisi todennäköisesti joku kolmikosta HIFK, KalPa ja SaiPa, mikä ainakin teoriassa tekisi jatkoon menosta asteen vaikeampaa.

Tiistain ottelu oli sinällään pelillisesti melko tasainen. Erot maalisarakkeessa syntyivät pitkälti siitä, että toinen joukkue janosi pisteitä, kun taas toinen lähinnä odotteli ensi viikolla alkavaa kesälomaa (oi että kaipaan liigakarsintoja!).

TPS meni tilanteisiin nälkäisenä, Jukurit ei.

– Vastustajalla ei tänään ollut palan palaa. Olisimme voineet tehdä pari maalia enemmänkin, ensimmäisen TPS-pelinsä pelannut Oula Palve sanoi.

Olli Juolevi teki ottelun avausosuman, kun ensimmäinen erä oli juuri ohittanut puolivälinsä. Seuraavien vaihtojen aikana Oskari Setänen varjeli TPS-maalia luotettavasti Jukureiden saatua paikkansa tasoitukseen.

Kesken mikkeliläispainostuksen Eric Perrin ja Tomi Kallio karkasivat kuitenkin kahdestaan läpi ja senhän tietää, miten siinä käy: Perrin syötti, Kallio laukoi maalin.

Toisessa erässä paluun sairaslomalta tehnyt Jasper Lindsten nousi röyhkeästi Jukureiden maalille ja Patrik Virta löi jukuripuolustuksen keskeltä kiekon maaliin. Ville Leskinen teki vielä toisessa erässä ylivoimalla Jukureiden avausosuman.

Illan komeimmasta osumasta vastasi 18-vuotias Lauri Pajuniemi, joka nousi päätöserässä ylivoimalla oman siniviivan tuntumasta läpi koko kentän ja nosti kiekon maalin etukulmaan. TPS:n viidennen teki maalin edestä Teemu Väyrynen.

Ilari Filppula ei vielä ollut pelikunnossa ja hänen paikallaan TPS:n kakkossentterinä pelasi debyyttinsä Turussa tehnyt Palve. Laidoilleen HPK:sta Palloseuraan viime viikolla siirtynyt Palve sai Petrus Palmun ja Zach Budishin.

– Siinä oli hyvä pelata. Molemmat laiturit pitävät hyvin kiekkoa ja pelasimme suurimman osan iltaa vastustajan päädyssä. Pari maalia olisimme voineet tehdä, mutta ensi pelissä sitten, Palve hymyili.

Filppula ei vielä ollut pelikunnossa, mutta Lindsten oli. Lindsten palasi suoraan vanhalle paikalleen ykkösketjuun Kallion ja Perrinin rinnalle, missä Budish oli viime ottelut pelannut.

TPS:n kolmossentterinä tiistaina pelasi Virta ja nelossentterinä Hannu Kuru. Kun sivussa kokoonpanosta olivat Filppula ja Jonne Virtanen, Palloseuran keskushyökkääjäosaston voisi sanoa olevan liigatasolla varsin vahva.

TPS kohtaa tällä viikolla vielä JYP:n perjantaina vieraissa ja Pelicansin lauantaina kotonaan. Ensi viikolla vuorossa on tiistaina vieraspeli Vaasassa, ja torstaina runkosarja päättyy Turussa HIFK:n kohtaamiseen.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: