Jääkiekon SM-liigassa JYP - TPS , 
Tps kolmas maali Ilkka Heikkinen (vas) teki ja Eric Perrin syötti

TPS jaksoi toisen illan peräkkäin ja nousi sarjakärkeen

23.9.2017 - 20:31 Tagit:, , , , , , , , ,

JYP-TPS 2-3

Liigan kärkimatsi oli hieno kiekkopeli, jossa vauhtia ja taitoa oli tarjolla. TPS:n neljäs voitto putkeen nosti turkulaiset Liigan piikkipaikalle.

– Todella kova matsi. Lähtökohtana oli se, että eilen vedettiin all in Kärppiä vastaan ja aamulla reissu Jyväskylään. Kotijoukkueella oli pieni energiaetu, mutta se ei näkynyt alussa, kommentoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

TPS:n startissa ei tosiaan näkynyt merkkejäkään raskaasta jalasta, vaikka joukkueella oli perjantaina kova kotivääntö.

Kolmessa minuutissa turkulaisten tiivis viisikkopelaaminen aiheutti JYPille kolme karua kiekonmenetystä isäntien päädyssä. Niiden jälkeen taululla olisi voinut olla 0-3 -lukemat, mutta kerran kiekko löysi tiensä maalivahti Eetu Laurikaisen taakse.

Heti ensimmäisessä vaihdossa Jasper Lindsten ryösti ja järjesti Eric Perrinille selkeän tekopaikan. Siitä ei vielä maalia tullut, mutta heti seuraavassa vaihdossa soi.

Henrik Tallinder kaappasi kiekon ja Erik Nyström laittoi sisään. Ruotsalainen iski kohta uudestaan ja millä tavalla. 0-2 -osuma toi mieleen jalkapalloviheriöt ja target-pelaajan tavoittelun. Lucas Ekeståhl-Jonsson heitti roikkukiekon JYPin maalia kohti ja Nyström taikoi sen mailallaan hallitusti alas ja napautti 0-2.

– Mielestäni oli korkea maila, mutta eihän se sitten ollut, kun ei kerran vihelletty, kommentoi JYPin valmentaja Marko Virtanen.

– Olin vähän onnekas ja oli se myös hyvä syöttö, virnuili Nyström.

Erik Nyström oli ennen eilistä onnistunut kertaalleen Liigassa maalinteossa. Nyt tuli tuikitärkeät onnistumiset.

– Saimme nopean maalin, mikä on erittäin tärkeää tälläisessä pelissä. Erityisen tärkeää tämä oli minulle. Jääaikaa ei vielä ole paljon tullut. Tämä tuo lisää itseluottamusta, sanoi Nyström.

– Olenko väsynyt? No kyllä. Mutta hei, Rasmus oli täydellinen tänään, muisti Nyström kehua maalivahti Rasmus Tirrosta.

Totta puhui. TPS:n maalivahtitilanne on mainio.

JYP otti 0-2 -tilanteen jälkeen pelin haltuun ja toisessa erässä vieraat olivat hätää kärsimässä. Pitkä vaihtomatka omasta aitiosta aiheutti välillä piinaavia tilanteita.

Ylivoimalla Ilkka Heikkisen ampuma TPS:n kolmas maali jäi voittomaaliksi, vaikka härdelliä vieraiden maalilla riitti ottelun jälkimmäisellä puoliskolla.

– Selvittiin siitä toisesta erästä ja kolmas erä olikin sitten vähän parempi. Tirroselta tänään huippupeli. Hän tämän lopulta ratkaisi meille, kehui Kalle Kaskinen.

– Toki Nyströmin onnistuminen ilahduttaa. Hän tuo nopeutta ja taitoa Virran kenttään. Se kuuluisa kokonainen peli vielä puuttuu, totesi Kaskinen.

PASI HAUTALA
Kuva: Risto Aalto

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: