kojo

TPS ja Tuto eivät ole purkamassa yhteistyösopimustaan

10.11.2015 - 16:23 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS ilmoitti tiistaina, että sen sopimuspelaajat Markus Kojo, Oskari Setänen ja Teemu Lämsä siirtyvät Tutosta lainalle toiseen mestisseuraan, SaPKoon. Kolmikon lähdön myötä Tutossa ei enää pelaa TPS:n pelaajia, vaikka seurat tekevätkin virallisesti yhteistyötä.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen mukaan kolmikon siirtymisessä Savonlinnaan ei kuitenkaan ole takana suurta dramatiikkaa.

– Ei todellakaan. Olemme tehneet Tuton kanssa yhteistyötä vuoden ja haluamme jatkaa sitä myös tulevaisuudessa, Niittymäki sanoo.

– Ainoa syy siirroille oli se, että haluamme nuorille pelaajillemme mahdollisimman isoa roolia Mestiksessä. Tutolla on niin kova joukkue, että siellä pelaajamme joutuivat väkisinkin pienempään rooliin.

– Savonlinnassa pelaajillemme on tarjolla isot vastuulliset roolit miesten peleissä. Ne kehittävät heitä edelleen Liigaa kohti.

Myös TPS:n puolustaja Miro Keskitalo siirtyi tiistaina uuteen seuraan. TPS:n A-nuorissa pääsääntöisesti alkukauden pelannut Keskitalo hakee jatkossa kokemusta miesten peleistä Mestiksen Hermeksessä.

Maalivahti Setäselle SaPKo on jo viides seura tällä kaudella. Ennen Savonlinnaan siirtymistä Setänen on tällä kaudella ehtinyt pelata TPS:ssa, Tutossa, RoKissa ja Ässissä.

Entisenä maalivahtina Niittymäki tietää hyvin, että jatkuva seuran vaihto ei ole maalivahdille paras mahdollinen tilanne.

– Eihän tämä ideaalitilanne missään nimessä ole. Mutta muita vaihtoehtoja ei juuri ole ollut, Niittymäki miettii.

– On valitettavaa, että Setänen on joutunut juoksemaan alkukauden paikasta toiseen. Tällä siirrolla yritämme nyt rauhoittaa tilanteen niin, että hän pääsee pelaamaan paljon ja saa samalla itseluottamuksensa kohoamaan. Tiedämme hyvin, miten paljon hänellä on lahjoja.

Tuton toimitusjohtaja Dani Aavinen korostaa, että seurojen välinen yhteistyö ei ole loppumassa tiistain siirtojen seurauksena.

– Ei missään nimessä. Olemme tänään pitäneet palaverin TPS:n kanssa ja molempien seurajohtojen intresseissä on tehdä jatkossakin yhteistyötä turkulaisten pelaajien kehittämiseksi, Aavinen sanoo.

– Emme missään nimessä ole laittamassa yhteistyötä poikki. Pidämme nyt pienen aikalisän ja pohdimme jatkossa, miten saisimme yhteistyön toimimaan entistä paremmin. Jos homma ei nyt toiminut optimaalisesti, se ei tarkoita sitä, etteikö se jatkossa voisi toimia.

Aavinen myöntää, että TPS-pelaajien peliaika ja vastuu jäivät Tutossa odotettua pienemmiksi.

– Törmäsimme tilanteeseen, jossa Tepsin pelaajat eivät päässeet meillä kärkikenttiin ja heidän peliaikansa jäi vähäiseksi. Emmekä pystyneet takaamaan, etteikö heidän peliaikansa olisi jatkossa jäänyt vielä pienemmäksi, Aavinen sanoo.

– Tulosurheilussa tulokset määrittävät peliajan. Ehkä TPS:n pelaajat eivät yltäneet aivan sille tasolle, mitä he itse, Tuto ja TPS odottivat.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: