1170 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 05.08.2016 / Mitä kuvataan: Perinteinen Pitsiturnaus. Ottelu TPS-HIFK klo 14. / Sijainti: Rauma, Äijänsuon jäähalli

TPS hävisi Tampere Cupin finaalin

13.8.2016 - 20:38 Tagit:, , , ,

Tappara–TPS 1–0

Isäntäjoukkue Tappara vei lauantaina Tampere Cupin voiton. Turnauksen loppuottelussa tamperelaiset kukistivat TPS:n 1–0. Ottelun ainoan osuman teki avauserässä Jere Karjalainen.

– Ensimmäinen erä meni meiltä tänään täysin ohi. Olimme hitaita ja Tappara sai läpsytellä meidän alueella, miten halusi. Ainoastaan Oskari Setänen piti meitä maalilla pystyssä, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

– Toiseen erään teimme ketjumuutoksia ja peli kääntyikin täysin meille. Sattui kuitenkin se klassinen juttu, että hallinnasta huolimatta emme saaneet maaleja aikaiseksi. Olimme ehkä maalin edessä vähän pehmeitä.

– Hyvä viesti kuitenkin oli se, että pystyimme pelaamaan kaksi viimeistä erää samalla liikkeellä kuin hallitseva Suomen mestari. Saimme taas arvokasta kokemusta kautta ajatellen.

TPS:n maalilla Setänen torjui yhteensä 16 laukausta. Häntä työllistetympi oli Tapparan ex-TPS-maalivahti Teemu Lassila, joka joutui torjuntatöihin 23 kertaa.

Lassila urakoi toisessa erässä itsensä kiekon tielle peräti 15 kertaa, kun Setänen selvisi erässä kahdella torjunnalla.

– Setänen oli todella hyvä. Maalivahtimme ovat näissä treenipeleissä olleet muutenkin vahvoja. Myös Teemu Väyrynen oli maininnan arvoinen energisellä ja viisaalla pelaamisellaan, Selin mietti.

TPS ei pelaa ensi viikolla harjoituspelejä, vaan keskittyy treenaamaan. Sen seuraava ottelu on CHL-avaus norjalaista Lörenskogia vastaan seuraavan viikon keskiviikkona Turkuhallissa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: