KiekkoLiite__DSC5554

TPS hakee tasaisuutta otteisiin

12.1.2016 - 21:13 Tagit:, , , , , ,

TPS:n otteet ovat kuluvan vuoden puolella heitelleet rajusti. Hyvää peliä on seurannut huono. Tämän vuoden puolella pelatuista neljästä ottelustaan TPS on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi.

– Emme ole hyvän pelin jälkeen enää pystyneet kaivamaan seuraavasta voittoa. Pelasimme esimerkiksi viime viikolla erittäin hyvän pelin KalPaa vastaan ja seuraavana päivänä Blues-peli meni ihan ohi. Olemmekin nyt tarkistaneet joukkueen arvoja, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertoo.

– Pelikurista se ei ole ollut kiinni. Olemme puolustaneet koko ajan hyvin. Enemmän on kiinni tasaisuuden löytämisestä. Otteluun valmistautumisen merkitys on meille iso.

Oma osansa otteiden ailahteluun on loukkaantumissumalla, joka on koetellut eteenkin TPS:n ykköskoria rankasti.

Ykkösketjusta sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat Eric Perrin ja Lauri Tukonen. Puolustajista sivussa ovat olleet Olli Malmivaara ja Elmeri Eronen.

Loukkaantumisten seurauksena TPS:n 13 hyökkääjän joukossa on viime peleissä ollut peräti kuusi A-nuorta. Selin ei kuitenkaan halua selitellä epätasaisuutta loukkaantumisilla.

– Se on kyllä totta, että joukkueessa on tällä hetkellä sekoitus kokeneita pelaajia ja nuoria. Siinä mielessä tämä on ollut meille monessa mielessä opettelua, Selin tuumaa.

– Ja ovathan kärkipelaajien loukkaantumiset tietenkin rassanneet vähän joukkuetta. Ei se mikään syy otteiden ailahtelulle kuitenkaan saa olla. Joka peliin pitää löytää oikea ilme kokoonpanosta riippumatta.

Malmivaaran ylävartalovamma on parantunut sitä tahtia, että hän saattaa olla pelikuntoinen tämän viikon loppupuolella. Perrinin alavartalovamman paranemiseen sen sijaan kestää vielä ainakin kuukausi.

Iloinen uutinen sen sijaan on se, että Tukonen on viime päivinä päässyt jo luistelemaan itsekseen.

TPS–Sport Turkuhallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: