Kuvissa kapteeni Tomi Kallio, nro 71. 6267 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 11.09.2017 / Mitä kuvataan: Ennakkojuttua huomisesta kiekkoliigan pelistä jonkun TPS-pelaajan kautta (pelaaja selviää viikonlopun pelien perusteella). / Sijainti: Turkuhalli

TPS hakee lauantaista draivia

11.9.2017 - 19:02 Tagit:, , , , , ,

TPS pelasi lauantaina yhden parhaista peleistään vuosikausiin, kun se nuiji hallitsevan Suomen mestarin Tapparan maanrakoon suurinumeroisesti. Joukkueen kapteeni Tomi Kallio säteili tyytyväisyyttä vielä viikonlopun jälkeenkin.

– Pelasimme ainakin tämän kesän parhaan pelimme. CHL-ottelumme Berniä vastaan oli jo lähellä samaa tasoa, mutta tämä lämmittää mieltä ehkä vielä enemmän, Kallio sanoi.

– Lauantai osoitti sen, että kun pysymme suunnitelmassamme, meitä on kenen tahansa vaikea voittaa. Varmaa on, että Tappara ei ainakaan sortunut aliarvioimaan meitä. Pelasimme jo viime vuonna heidän kanssaan tasokkaita pelejä ja kyllä siellä kaikki tiesivät meidän pelaavan hyvää kiekkoa.

TPS:n noususuhdanne käynnistyi jo ennen liigakauden alkua toisella CHL-viikolla, kun Palloseura voitti kotonaan Bernin. Sitä ennen Palloseura oli hävinnyt kaksi ensimmäistä CHL-otteluaan vieraskaukaloissa.

– Euroopan vierasviikko oli meille monessa suhteessa hyvä, vaikka hävisimmekin kaksi peliä. Otimme niistä peleistä opiksi ja teimme pientä viilausta. Niinhän se usein on, että pitää ensi ottaa yksi askel taaksepäin, että voi ottaa kaksi askelta eteen, Kallio sanoi.

Bernin kaatamisen jälkeen TPS voitti kotihallissaan tshekkiläisen Mountfieldin, kärsi liiga-avauksessa Raumalla jatkoaikatappion ja voitti lauantaina Turkuhallissa todellisessa huippuottelussa Tapparan.

– Bern-pelistä tämä tarina alkoi. Siitä ottelusta käynnistyi neljän hyvän pelin sarja, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen mietti.

– Jo Rauman peli oli meiltä perjantaina hyvä, mutta siellä otimme hyökkäyspäässä neljä tyhmää jäähyä, mitkä maksoivat meille pelin. Tapparaa vastaan otimme enää kaksi jäähyä koko pelissä, ja nekin olivat omalla alueella. Puolustimme hyvin ja mailat pysyivät alhaalla.

– Pelasimme Tapparaa vastaan alusta saakka hyvin. Vaihtorytmimme oli hyvä, millä on peliin paljon vaikutusta. Onnistuimme heti kärkeen ylivoimalla ja pelasimme myös hyvää alivoimaa. Hyvän pelin Tapparakin kuitenkin pelasi.

Kotiavaukseen hallitsevaa mestaria vastaan TPS:n oli helppo latautua. Täysin erilainen haaste Palloseuralla on edessään tiistaina, kun se saa Turkuhallissa vastaansa Vaasan Sportin.

– Samaan draiviin pyritään kuin lauantaina. Olemme tehneet pari vuotta töitä sen eteen, että vaatimustaso olisi joka ilta yhtä kova. Ammattilaisjoukkueen merkki on se, että hyvän ja huonon pelin ero on pieni, Kallio sanoi.

Lopullisen kokoonpanon TPS päättää vasta tiistain aamujäiden jälkeen. Kaskisen mukaan luvassa voi olla pieniä muutoksia.

– Yleensähän voittavaa kokoonpanoa ei muuteta, mutta nyt saatamme tehdä pientä viilausta. Meillä on sellainen positiivinen ongelma, että meillä on ”liikaa” hyviä pelaajia, joille pitää saada peliaikaa, Kaskinen sanoi.

Patrik Virta oli sivussa lauantain ottelusta niskan lihasvamman vuoksi, mutta hänkin on jälleen pelikuntoinen. Virran paikalla kakkosketjussa Otto Nieminen pelasi lauantaina huippupelin.

– Virran pitäisi olla tiistaina pelikunnossa, Kaskinen kertoi.

– Nieminen teki kyllä lauantaina hyvän sisääntulon ja iski vielä maailmanluokan maalinkin. Vaikea häntä on kokoonpanosta pudottaa.

TPS–Sport Turkuhallissa tiistaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: