LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TPS hakee kamppailupelaamista

17.1.2018 - 20:53 Tagit:, ,

TPS:n viikko jatkuu torstaina kotipelillä Mikkelin Jukureita vastaan. Kyseessä on ohjelmamuutosten vuoksi ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Jukurit vierailee Turussa. TPS sen sijaan on käynyt jo kahdesti Mikkelissä.

Jukurit on Liigassa toiseksi viimeisenä ja jo 17 pistettä perässä pudotuspeliviivaa. TPS sen sijaan jatkaa sarjakakkosena. Päävalmentaja Kalle Kaskisen mukaan Jukureita ei kuitenkaan kannata aliarvioida.

– Katselin juuri nauhalta Jukureiden viimeisen pelin ja joukkue pelasi nopeata ja rohkeata kiekkoa. Heillä ei ole mitään hävittävää ja he pystyvät pelaamaan paineettomassa tilassa, kun mahdollisuudet pudotuspeleihin alkavat olla vähäiset, Kaskinen mietti.

– Varmaa on, että meillä on edessä taas tiukka iltapuhde.

TPS pelasi tiistaina Kuopiossa ja yöpyi sen jälkeen kotimatkalla Jyväskylässä. Keskiviikkona joukkueella oli iltapäivällä vapaaehtoinen jäävuoro. Torstain kokoonpanon valmennus päättää vasta pelipäivän aamujään yhteydessä.

– Pientä viilausta kokoonpanoon voi tulla. Katsotaan, mikä joukkueen tilanne torstaina on, Kaskinen sanoi.

Kuopiossa Palloseura joutui taipumaan jatkoaikatappioon. Kaskisen mielestä pelissä oli paljon hyvääkin, mutta alkukaudesta erinomaisesti toimineeseen ylivoimapeliin hän ei viime kierroksilla ole ollut tyytyväinen.

– Ylivoimaa meidän pitää oikeasti parantaa taas jatkossa, sillä se on ollut vähän suvantovaiheessa. Ylivoimapelimme on mennyt hitaaksi ja mekaaniseksi. Oveluus on puuttunut ja vastustajan on ollut helppo pelata se pois, Kaskinen sanoi.

– Kuopiossa pelasimme hyvän toisen erän. Teemana on ollut kamppailupelaaminen ja se toimi hyvin toisessa erässä. Tiedämme, että meillä on nopeutta ja taitoa, mutta ne tulevat esiin vain, jos kamppailupelaaminen on kunnossa. Sitä lähdemme taas torstaina hakemaan.

TPS–Jukurit Turkuhallissa torstaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: