atu-ja-piku

TPS antoi harmituksen laskea – ja kävi läpi ylivoimaansa

28.3.2017 - 19:46 Tagit:, , ,

TPS ja HIFK ottavat keskiviikkona mittaa toisistaan viidennen kerran, kun SM-liigan puolivälieräsarja jatkuu Turussa. Tasainen ottelusarja on neljän pelatun ottelun jälkeen tasatilanteessa 2–2, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet molemmat kotiottelunsa.

Maanantaina TPS hävisi HIFK:lle Helsingissä toisessa jatkoerässä.

– Ketutuskäyrä oli kyllä koko joukkueella aika korkealla maanantain vierastappion jälkeen. Annoimme sen laskea kaikessa rauhassa tiistaina, ja keskiviikoksi nostamme taas positiivisuuskäyrää, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

– Sarja alkaa nyt taas tavallaan alusta ja pelataan paras kolmesta -systeemillä. Molemmat ovat voittaneet kotonaan ja meillehän se sopii, kun meillä on kotietu.

Mikäli sama kaava jatkuu, keskiviikkona olisi siis TPS:n vuoro voittaa kotihallissaan. Ja koska Tepsillä on kotietu, sarja menisi sillä kaavalla loppujen lopuksi Palloseuralle otteluvoitoin 4–3.

– Niinhän se on, että yleensä kaikki joukkueet pelaavat kotonaan paremmin kuin vieraissa, TPS-valmentaja Jarno Pikkarainen naurahti.

– Kyllä me oikein mielellämme voittaisimme Helsingissäkin. Jostain syystä emme kuitenkaan ole kahdessa ensimmäisessä vierasottelussa pystyneet olemaan oma itsemme otteluiden alussa. Vastustaja on saanut nopeasti maalin ja pelaamisesta on tullut meille selviytymistä.

– Ei meidän voittomme kuitenkaan maanantaina kaukana ollut. Meillä oli tarpeeksi paikkoja ratkaista peli jo varsinaiselle peliajalla. Ja varsinkin ensimmäisessä jatkoerässä meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli.

Kumpikaan joukkue ei ole loistanut ylivoimalla.

TPS on tehnyt sarjassa vain yhden ylivoimaosuman. HIFK puolestaan ei ole vielä onnistunut tekemään ylivoimalla yhtään maalia – ja on jopa päästänyt Tepsin iskemään kaksi alivoimaosumaa.

TPS kävikin tiistaina palaverissa läpi ylivoimaansa.

– Kävimme kahden ylivoimakentän kanssa läpi ideoita, joilla saisimme ylivoimaamme terävyyttä ja nopeutta – ja sitä kautta tehokkuutta. Ylivoimassamme on hyvät aihiot, mutta vastustaja alkaa luonnollisesti neljän pelin jälkeen osata lukea sitä liian hyvin, Selin mietti.

– Suurin ongelma ylivoimassamme on se, että häviämme liikaa aloituksia ja joudumme aina aloitustappioiden jälkeen hakemaan kiekkoa omasta päästä kaksi tai kolme kertaa ennen kuin saamme sen pyörimään.

TPS:n ylivoima on pyörinyt huomattavasti paremmin Turussa kuin Helsingissä.

– Siinä on kyllä iso ero. Kotona pyöritämme ylivoimaa hyvin ja luomme paikkoja. Otteissa on rentoutta, jonka myötä reagointi paranee. Sama rentous pitäisi saada mukaan vieraspeleihinkin, Pikkarainen mietti.

TPS:n kokoonpanoon ei ole tulossa keskiviikoksi muutoksia – eikä niitä reservin pienuuden takia juuri voisi tehdäkään.

TPS–HIFK Turkuhallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: