tps

TPS aloitti viikon kolmella pisteellä

11.1.2017 - 21:11 Tagit:, , , , , , ,

Ässät-TPS 0-1

TPS pelasi viime viikolla kolme jatkoaikapeliä. Lähellä jatkoaika oli keskiviikkonakin, kun TPS aloitti kuluvan viikon pelit Porissa.

Porin ottelussa nähtiin vain yksi maali ja sen teki TPS:n onneksi Henrik Tallinder – ylivoimalla. Kun Aleksandar Georgijev pelasi TPS:n maalilla nollapelin, TPS palasi jälleen kolmen pisteen voittokantaan.

– Tiesin heti, kun osuin kiekkoon, että nyt lähti hyvä kuti. Ammun niin harvoin, että kun sen teen, on paras onnistua, Tallinder nauroi.

– Olemme treenanneet ylivoimaa todella paljon ja nyt saimme siitä palkinnon. Se oli aika simppeli kuvio, mutta toimi hyvin. Meidän pitää jatkossakin vain ampua paljon.

Kuten edellisessäkin ottelussa satakuntalaisjoukkuetta vastaan, TPS hallitsi ensimmäistä erää selvästi. TPS-maalilla Georgijev selvisi avauserässä neljällä torjunnalla, kun Ässien Andreas Bernard urakoi 10 torjuntaa.

Yhtäläisyydet eivät kuitenkaan loppuneet siihen. Kuten lauantainakin Lukkoa vastaan, TPS:n hyökkäyksestä puuttui kuitenkin Porin keskiviikkoillassa viimeinen terä. Laukauksia tuli paljon, mutta tehot jäivät puuttumaan.

Lähempänä maalintekoa avauserässä oli Ässät, joka kilautti kerran maalirautaa sen verran sähäkästi, että lopullinen ratkaisu jouduttiin hakemaan videotarkastuksella. Videot osoittivat sen, minkä mediaparvelta näki paljain silminkin: ei lähelläkään maalia.

– Oli vähän tunnusteleva ensimmäinen erä puolin ja toisin. Ei yhtään sellainen kuin odotimme. Toisessa erässä pääsimme sitten niskan päälle, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Ässät sai etsikkoaikansa toisessa erässä, kun Jasper Lindsten otti huitomisjäähyn. Mutta jos TPS:n ylivoima ei viime aikoina ole tuottanut tulosta, ei sitä tehnyt porilaistenkaan vastaava. Kahden minuutin miesylivoiman aikana Ässät sai lauottua kiekon vain kerran kohti Georgijevia.

Eikä aikaakaan, kun TPS pääsi kokeilemaan puolestaan ylivoimaa. Antti Jaatinen otti korkeasta mailasta 2+2 -minuuttisen ja heti ensimmäisen kakkosen aikana natsasi. Jerry Ahtola voitti aloituksen taakseen, Ilkka Pikkarainen siirsi kiekon poikittain Tallinderille ja ruotsalaispakki antoi tykkinsä puhua.

TPS teki ylivoimamaalin.

Kuten arvata saattaa, Ässät tuli yhden maalin tappioasemassa kolmanteen erään kotiyleisönsä edessä kuin raivo härkä. Ja sai kiekon kerran maaliinkin asti, mutta osuma hylättiin Juho Tommilan toimitettua sen Georgijevin taakse potkaisemalla.

Päätöserässä torjunnat olivat jo: Georgijev 14, Bernard 9, mikä kertoo sitä, kumpi joukkue erää hallitsi.

– Tiesimme, että he tulevat kovaa, mutta ehkä annoimme heille vähän liikaa eteen. Onneksi Alex oli maalilla loistava, Tallinder kehui.

TPS:n pelit jatkuvat heti torstaina, kun Turkuun saapuu liigakakkonen KalPa. Kuopiossa TPS hävisi viime viikolla KalPalle jatkoajalla, joten nyt se varmasti tasoittaisi mielellään puntit ja nipistäisi kuopiolaisten etumatkasta kolme pistettä pois.

– Viime viikolla meillä oli kova taistelupeli ja odotan nyt samanlaista. Meidän pitää parantaa tästä vielä yksi pykälä, Tallinder mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: KARI MANKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: