tepsi

TPS aloitti selvällä voitolla

21.3.2017 - 21:29 Tagit:, , , , , , , , , ,

TPS–HIFK 4-1

Oskari Setänen kertoi SM-liigan puolivälierien aattona odottaneensa tiistaina alkavia pudotuspelejä koko ikänsä. Niistä peleistä Setänen oli pikkupojasta asti haaveillut. Niitä pelejä 22-vuotias maalivahti ei vielä koskaan ollut päässyt pelaamaan.

Kun Setänen rynnisti ensimmäisenä TPS-pelaajana kaukaloon tiistai-iltana, odotus ja innostus paistoivat hänestä Turkuhallin ylälehtereille asti. Setäsen jokainen solu viestitti selvää sanomaa: Nyt se alkaa: kiekkoilijan paras aika – pleijarikevät.

– Tunne oli hieno, mutta yritin olla tekemättä siitä isompaa numeroa kuin normaalissa pelissä. En halunnut alkaa sähläämään ja häsläämään, Setänen nauroi.

Samalla innolla rynnisti hetkeä myöhemmin Helsingin IFK:n päälle koko mustavalkoinen joukkue. TPS vei ja IFK rimpuili vastaan. Ottelun ensimmäisestä sekunnista lähtien oli selvää, miten pelissä käy, jos TPS jatkaa samalla mallilla.

Ja niinhän siinä tietysti kävikin. Ottelun ratkaisi päätöserässä alivoimalla Teemu Väyrynen. Sitä ennen maalinteossa olivat onnistuneet Tomi Kallio ja Patrik Virta. Neljännen pisti tyhjiin Erik Thorell.

– Hyvä matsi meiltä. Sarja alkoi hyvin. Pelasimme hyvin kiekollisena ja ilman ja pidimme liikkeen hyvällä tasolla, Setänen mietti.

HIFK ei ottelun aikana löytänyt lääkettä TPS:n äärimmilleen organisoidun puolustuksen puhkaisemiseen.

Helsinkiläisten hyökkäykset olivat summittaisia ja Palloseuran puolustus hoiteli ne leikittelevän varmasti. Kiekon haltuun saatuaan TPS käänsi nopeasti puolustuksen hyökkäykseksi.

Avauserä ei tuottanut maaleja, mutta toinen erä ei ehtinyt vanheta kauan ennen kuin kapteeni-Kallio näytti joukkueelleen, että kiekko menee kyllä Kevin Lankisenkin taakse, kun vain jaksaa yrittää. Soolomaali, osin onnekaskin, mutta pelitapahtumiin nähden enemmän kuin ansaittu.

IFK iski kuitenkin salamana takaisin toisen erän puolivälissä. Joonas Rask siirsi kiekon Roope Hintzille ja tämän nopea veto painui Setäsen taakse.

– Se oli hyvä laukaus, joka meni olkapääni ja riman kautta sisään. Se osoitti hyvin, että IFK:lla on paljon yksilötaitoa ja heidän kanssaan pitää aina olla varuillaan, Setänen sanoi.

Ottelun ensimmäinen jäähy tuomittiin vasta toisessa erässä ja sen otti Per Savilahti-Nagander. TPS tappoi alivoiman kylmästi pois ja rokotti heti sen perään, kun pääsi itse ylivoimalle. Henrik Tallinder ja Eric Perrin tarjoilivat, ja Virta laukoi bretthullmaisesta polviasennosta sydämensä kyllyydestä Palloseuran jälleen johtoon.

HIFK pääsi kolmannessa erässä toisen kerran ylivoimalle, mutta sen yv ei ehtinyt vanheta kuin 16 sekuntia ennen kuin kiekko oli sen maalissa. Väyrynen karkasi läpi, harhautti Lankisen kylmästi ja nosti kiekon rystyltä maaliin.

– Väyrysen alivoimamaali oli meille todella tärkeä, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

– Pysyimme suunnitelmassamme hyvin 60 minuuttia ja fokus pysyi kohdallaan. Toisessa erässä peli alkoi vähän hajota, mutta Väyrysen maali auttoi meitä. Kaiken kaikkiaan pääsimme kuitenkin viikon tauon jälkeen hyvin liikkeelle.

TPS:n neljännen pisti tyhjään IFK-reppuun Thorell.

Ottelusarja jatkuu torstaina Helsingissä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: