tps-kuvituskuva-jori-liimatainen

TPS aloitti pudotuspelit voitolla

9.3.2017 - 20:39 Tagit:, , , , ,

TPS-HIFK 2-1

TPS:n A-nuorten pudotuspelisarja HIFK:ta vastaan käynnistyi torstaina nuorten SM-liigassa. TPS voitti Turkuhallissa pelatun sarjan avausottelun kahdella päätöserän maalillaan 2–1.

– Ei olut helppo peli. Otteissa pystyi aistimaan pientä hermostuneisuutta kotiyleisön edessä pelatussa playoff-avauksessa, TPS:n A-nuorten päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

HIFK siirtyi ottelussa 1–0 -johtoon ensimmäisen erän lopulla ja siinä tilanteessa mentiin aina kolmanteen erään asti. Markus Nurmi tasoitti pelin, kun päätöserää oli pelattu 2.44.

TPS:n vei ensimmäisen kerran ottelussa johtoon Santeri Virtanen kolmannen erän puolivälin jälkeen. Sen jälkeen pelissä ei maaleja nähtykään, vaikka HIFK pässi lopussa pelaamaan kahden miehen ylivoimaa otettuaan maalivahtinsa pois jäältä Olli Kaskisen jäähyn aikana.

– Onneksi jaksoimme jauhaa, vaikka vastustaja teki avausmaalin. Toinen erä oli meiltä jo hyvä, mutta vielä siinä emme saaneet palkintoa. Jostain se kuitenkin aina tulee, jos vain jaksaa, Kaskinen mietti.

TPS:n maalilla Julius Pohjanoksa torjui 20 laukausta, kun HIFK:n Niilo Haloselle torjuntoja kirjattiin 23.

Sarja jatkuu heti perjantaina Helsingissä. Mikäli se on toisen osaottelun jälkeen tasatilanteessa 1–1, perjantain ottelussa pelataan jatkoerä.

Ottelusarjan voittaja etenee sunnuntaina käynnistyviin nuorten SM-liigan puolivälieriin.

– Kopissa aisti pelin jälkeen, että itseluottamus nousi heti voiton myötä. Pelissä ei ole paljon viilaamista, vaan lähdemme jatkamaan tästä perjantaina, Kaskinen mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: