1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

TPS:n joukkue 2017-18 julkaistiin jo tänään 1.4.

1.4.2017 - 0:03 Tagit:, , , , , , , , , ,

Tomi Kallio-Mikko Koivu-Lauri Korpikoski

Patrik Virta-llari Filppula-Jasper Lindsten

Ilkka Pikkarainen-Lassi Kokkala-Erik Thorell

Topi Taavitsainen-Jonne Virtanen-Otto Nieminen

Petrus Palmu-Elias Karvonen-Teemu Väyrynen

Oskari Siiki-Markus Nurmi-Timi Lahtinen

 

Henrik Tallinder-Elmeri Eronen

Ilkka Heikkinen-Martin Berger

Jani Forsström-Lucas Ekeståhl-Jonsson

Miro Keskitalo-Tarmo Reunanen

 

Oskari Setänen- Aleksandar Georgiev

 

TPS ei halunnut aikailla ensi kauden joukkueen julkistamisen kanssa kirvelevän puolivälieräsarjatappion jälkeen, vaan kauden 2017-18 alustava 28 pelaajan sopimukset kattava nimilista vuosi julkisuuteen jo tänään 1.4.

TPS-kannattajia ilahduttanee tieto, että Omat pojat-projekti saa loisteliasta jatkoa, kun hyökkääjät Mikko Koivu ja Lauri Korpikoski ovat päättäneet NHL-uran olevan tällä haavaa ohi. Koivu sai lisäpontta kotiinpaluulle veljensä päätöksestä jättää Kalifornian aurinko ja Korpikoski kyllästyi jatkuvaan seuranvaihtoon.

Turussa pelaaminen tarjoaa Koivulle mahdollisuuden viettää enemmän aikaa perheensä kanssa ja kesähuvilalla sekä vahtia tarkemmin omia kiinteistöbisneksiään. KoKaKo-ketju on ainakin paperilla yksi kovimmista Liigakaukaloissa koskaan nähdyistä vitjoista.

Rosteri ei siis vielä välttämättä ole aivan täydellinen, sillä jopa KHL:aa Kunlun Red Starin Joonas Järvinen harkitsee vielä TPS-pestiä, mutta nimi ei ehtinyt paperiin eilisiltaan mennessä.

Keskikaistalla ei tulevalla kaudella enää ole tyhjyyttä, kun Koivun ja Virtasen ohella Palloseurassa aiemmin pelanneet Ilari Filppula ja Lassi Kokkala palaavat Aurajoen rantamille. Myös puolivälierissä loistaneen Patrik Virran peluutus sentterinä on mahdollista.

Ainoa ilman TPS-taustaa oleva uusi hyökkääjä on Pohjois-Amerikan juniorisarjassa lupaavia otteita esittänyt 19-vuotias taskuraketti Petrus Palmu, joka saattaa heti taistella itsensä pelaavaan kokoonpanoon Ilkka Pikkaraisen tervehtymisen venyessä myöhemmälle syksyyn.

Debyyttikautensa päättäneelle Jore Karhulle ollaan tiettävästi myös kaavailemassa aktiivisempaa roolia TPS-organisaatiossa. Jore on suorittanut kaikessa hiljaisuudessa Tuomas Grönmanin hänelle räätälöimää mentaalisen valmennuksen kurssia. Tehtävänkuva ei ole vielä aivan selvä, mutta ainakin oman joukkueen psyykkaamisen lisäksi vastustajan vaihtopenkin suuntaan on mietitty uusia juttuja.

Rotaatiopakin paikka on lisäksi vilahdellut suunnitelmissa. Vierasjoukkueelle ei näin jäisi makuupaikkoja maalin eteen Joren siivotessa siellä. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Ursus-suvun edustaja esiintyisi TPS-pakistossa. Aiemminhan puolustuksessa ovat luutineet Niko Karhu ja Ilkka Mesikämmen.

JANNE SUNDELIN

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: