7627 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 06.01.2018 / Mitä kuvataan: Mestis-ottelu Tuto-RoKi / Sijainti: Kupittaan jäähalli
KUVA: TuTo 61 Aki Juusela

Toinen peräkkäinen nollapeli toi Tutolle voiton

6.1.2018 - 21:24 Tagit:,

Tuto-RoKi 6-0

Kupittaan jäähallissa riitti lauantaina reilusti jääkiekkoviihdettä, kun illan aikana jäällä nähtiin peräti kolme kiekkokamppailua.

Ennen Mestiksen runkosarjaottelua Tuto kohtasi nuorten SM-liigassa TPS:n, ja lisäksi Tuto ja Forssan Palloseura pelasivat alumniottelun.

Tuton lanseeraaman superlauantain päätapahtumassa kotijoukkue höykytti Mestiksen häntäpäässä sijaitsevaa RoKia pahemman kerran. Turkulaiset iskivät vieraiden verkkoon peräti 6 maalia pitäen oman maalinsa puhtaana.

Tutolla oli jopa varaa hukata lukuisia maalipaikkoja, ja esimerkiksi ylivoimapeli ei ollut tällä kertaa parhaassa vireessä. Se ei kuitenkaan haitannut, kun tasakentällisin osumia syntyi viisi.

– Ei se joka ilta voi toimia, ja yksi maali tuli kuitenkin. En ole missään tapauksessa huolissani, Tuton päävalmentaja Miika Elomo totesi.

Suvereeni näytös aiheutti sen, ettei Elomolla ollut suurempaa kommentoitavaa ottelusta.

– Edellispelin hyvät otteet jatkuivat, ja vaikka ottelu repesi, niin joukkue keskittyi pelaamiseen. Jämäkkä hyvä esitys ja huomenna hyvin ansaittu huili, Elomo ilmoitti.

Ottelun avausmaalista vastasi läpimurtokauttaan Mestiksessä pelaava Matias Lehtonen, jonka tarkka rannelaukaus ylivoimalla yllätti RoKin maalia vartioineen Rasmus Reijolan.

Tuto lisäsi johtoaan kahdella maalilla vielä ennen erätaukoa, kun Aki Juusela kasvatti jälleen maalisaldoaan.

Perjantaina Ässien paidassa pelannut Juusela laukoi 2–0-osuman tarkalla rannelaukauksella, ja toisen osumansa maaliahne voimahyökkääjä runnoi sisään maalin kulmalta.

Kolmen maalin johto ei saanut Tutoa nostamaan jalkaa kaasulta, vaan sama meno jatkui toisessakin erässä. Mikke Levo alusti Kalle Valtolalle vetopaikan, josta Tuto-puolustaja ei erehtynyt.

Ottelun puolivälissä Matias Haaranen vei pienestä kulmasta Tuton jo viiden maalin karkumatkalle.

Illan loppulukemat iski päätöserän lopulla Aki Kangasmäki.

Tuto-vahti Markus Ruusun toinen peräkkäinen nollapeli kruunautui ottelun viimeisellä sekunnilla, kun Ruusu nappasi upean hanskatorjunnan yleisön antaessa illan kovimmat aplodit.

– Tiesin heti, kun kaveri sai sen kiekon, että se ei tee maalia. Sen verran kova oli itseluottamus, Ruusu totesi iloisena.

– Tällaisena aikana jääkiekko on tosi kivaa, mutta ei tässä auta jäädä laakereille makaamaan. Pitää jatkaa eteenpäin ja vielä on varaa parantaa.

Tuton ja FPS:n välinen alumniottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen FPS:n 6–7-voittoon. Myös Tuton A-nuoret joutuivat nöyrtymään, kun TPS oli parempi 3–6-lukemin.

HENRI SALORANTA
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: