DSC_0037

Toinen kausi toden sanoo

13.8.2013 - 17:07 Tagit:, ,

Jostain syystä Suomessa kasvaa nykyisin käsittämättömän vähän isokokoisia, fyysisiä kiekkopuolustajia; niitä peruspakkeja, joiden nimi harvemmin komeilee lehdessä maalintekijöinä, mutta jotka pitävät huolen siitä, että vastustajalla ei ole heidän puolustuspäässään mukavaa. Sellaisia puolustajia kuin Aki Berg, Ossi Väänänen, tai uusimpana nimenä Joonas Järvinen.

196-senttinen ja satakiloinen TPS-kasvatti valittiin monien yllätykseksi reilu vuosi sitten koti-MM kisajoukkueeseen ja hän osoittautui vielä useampien yllätykseksi yhdeksi Suomen parhaista puolustajista. Hyvien MM-kisojen jälkeen Järvinen tekikin nopeasti NHL-sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Viime talven Järvinen vietti Pohjois-Amerikassa, mutta ei vielä päässyt murtautumaan Nashvillen puolustukseen. Järvinen rakenteli kuitenkin hyviä pohjia tulevalle NHL-uralleen Nashvillen farmijoukkueessa Milwaukee Admiralsissa, missä kirjautti itselleen 75:ssa AHL:n runkosarjan ottelussa 2+9 tehopistettä ja 124 jäähyminuuttia.

– Oli aika opettavainen keikka. Kokonaisuudessaan pidän kautta positiivisena kokemuksensa, vaikka en vielä muuta nähnytkään kuin AHL:n, Järvinen kertoo.

– Peli on aika erilaista siellä ja alkukausi oli minulle vaikea. Kesti hetken tottua peliin ja muihin uusiin asioihin, mutta sen jälkeen alkoi maistua oikein hyvältä. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, mutta selvää on, että koko tavoite ei voi täyttyä, jos pelaa koko kauden vain AHL:ää.

Näytöt heti harjoitusleirillä

AHL:n pudotuspeleissä Milwaukeen urakka päättyi neljään otteluun ja sen jälkeen Järvinen on lomaillut ja harjoitellut kotiseudullaan Turussa.

– Kesä on mennyt oikein hyvin. Lomailin ensin vähän aikaa toukokuun alkuun asti. Sen jälkeen onkin painettu samalla lailla kuin aiempinakin vuosina Rautalan Hanskin kanssa, Järvinen sanoo.

Rautalan kuntotreenijakson jälkeen Järvinen luisteli viime viikon turkulaisten NHL-miesten ryhmässä ja siirtyi heidän kanssaan täksi viikoksi TPS:n jäätreeneihin.

– Näköjään kova meno jatkuu edelleen. Aikamoinen kyyti on kyllä ollut jäällä, mutta sehän on vain hyvä asia, Järvinen hymyilee.

Kesätreenin jälkeen iso puolustaja lähtee nyt, vuoden kokeneempana, hakemaan tosissaan paikka Nashvillen kokoonpanosta.

– Ideana olisi se, että nyt otan paikan NHL:stä, Järvinen miettii.

– Jos se ei onnistu heti alkukaudesta, jossain vaiheessa kautta se pitää ottaa. Lähden kuitenkin siitä, että paikka olisi helpointa hankkia heti harjoitusleirin kautta. Muuten näyttöpaikat ovat aika vähissä.

Joku muu päättää pelipaikan

Järvinen uskoo antaneensa Nashvillelle hyvät näytöt viime kaudella, mutta sellaista tietoa on käytännössä mahdoton puristaa NHL-seuralta.

– Kommunikointi siellä ei ole ihan sellaista, että pidettäisiin valmentajien kanssa palaveria ja he kertoisivat, mitä tehdään. Eikä siinä mitään; siihen pitää sopeutua, mikä on joukkueen tahto pelaajiensa kanssa.

– Ei siinä itse voi muuta tehdä kuin mennä kentälle ja pelata niin hyvin kuin pystyy. Joku muu päättää sitten sen jälkeen, missä pelaat. Ei se sen ihmeellisempää hommaa ole, Järvinen sanoo.

Jos hän ei pääse hankkimaan itselleen asuntoa Nashvillesta heti harjoitusleirin jälkeen, ei hänen maailmansa siihenkään kaadu. Milwaukee tuli viime talvena tutuksi ja hän viihtyi sielläkin hyvin.

– Milwaukee on kohtalaisen iso kaupunki ja siellä oli paljon erilaisia tapahtumia. Viihdyin siellä oikein hyvin, hän kertoo.

– AHL:n pelit pakkaantuvat usein viikonloppuihin niin, että kolmessa päivässä oli kolme peliä ja sen jälkeen alkuviikolla oli enemmän tyhjää aikaa. Sain kuitenkin ajan kulumaan hyvin; aika ei käynyt pitkäksi.

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: