1325 / Kuvaaja: Mikael Rydenfelt / Päivämäärä: 18.08.2016 / Mitä kuvataan: TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola haastattelussa mm. seuran taloudesta jne. / Sijainti: TPS:n toimisto Turkuhallilla

Isoja muutoksia kesän aikana

24.8.2016 - 7:00 Tagit:, , , ,

Mika Eskola seisoo rakennustyömaan keskellä. TPS:n toimitusjohtaja tarkkailee mielenkiinnolla Turkuhallissa käynnissä olevaa remonttia.

Hallin toisen pitkän sivu toinen kerros on revitty täysin auki. Poissa on kaksi ravintolaa, lehdistökatsomo ja tarkkaamo. Tilalle on tulossa koko sivun mittainen katsomoravintola.

– Tähän katsomoravintolaan tulee reilut parisataa paikkaa. On nykyaikaa, että peliä pystyy seuraamaan samalla, kun syö ja seurustelee. Tällainen palvelu meiltä on puuttunut, Eskola sanoo.

Myös hallin toisen sivun ravintoloita rakennetaan kovaa vauhtia uusiksi. Eivätkä hallin uudistukset pääty ravintoloihin; kaukaloa kiertää uusi mainoslednauha ja myös äänentoisto on uusittu.

– Meillä on jatkossa varmaan ainoa liigahalli, missä on kaukaloa kiertävä yhtenäinen ledlevy. Äänentoisto puolestaan on nyt sellainen, että sitä pystyy kohdentamaan haluttuihin osiin katsomoa, Eskola kehuu.

Aivan ilmaista Turkuhallin remontointi ei ole. Eskola ei hiiskahda sanallakaan kaupungin osuudesta, mutta arvelee yhteiskustannusten nousevan yli kolmeen miljoonaan euroon.

– Tepsille tämä on satojentuhansien investointi. Pelkästään lednauhaan menee meiltä yli 200 000 euroa, hän kertoo.

– Teimme viime kesänä pientä ravintolaremonttia hallissa ja myyntimme kasvoi niiden ansiosta kymmeniä prosentteja. Se antoi uskoa siihen, että nämä investoinnit kannattavat. Eikä näitä tähän voi lopettaa. Ensi vuodeksi pitää olla taas uusia suunnitelmia.

– On hienoa, että Turun kaupunki on lähtenyt kanssamme kehittämään yhteistyötä. Näin meillä on mahdollisuus tuottaa entistä parempaa, ihmisiä kiinnostavaa viihdettä.

Remonttien lopputulos ei ole nähtävissä vielä keskiviikkona käynnistyvissä CHL-peleissä, joiden aikana keskeneräiset alueet ovat suljettuina. Liigakauden alkuun kaikki muut tilat Hall of Fame -ravintolaa lukuunottamatta ovat Eskolan mukaan jo käytössä. Hall of Fame -tila aukeaa 1. lokakuuta.

Halliremontin lisäksi TPS-toimistolla on kesän aikana ollut muutenkin vipinää. TPS palkkasi markkinointiinsa uuden markkinointijohtaja Olli Lähdesmäen. Rauno Sjöroos jatkaa seuran markkinointipäällikkönä.

– Markkinointi on muuttunut kovasti viimeisen vuosikymmenen aikana ja tarvitsimme vahvistusta joukkoihimme. Tarvitsemme kuitenkin myös perinteisen markkinoinnin osaajan, Eskola sanoo.

TPS:n tulos oli viime kaudella yli kaksi miljoonaa euroa tappiollinen. Vastaavanlainen tappio tuli myös edellisestä vuodesta. Eskolan mukaan pahimmat ajat ovat kuitenkin nyt takana.

– Tiesimme, että viime kauden tulos menee pakkaselle. Kovasti puristamalle olisimme saaneet tappion puoleentoista miljoonaan, mutta halusimme turvata urheilullisen tuloksen, Eskola sanoo.

– Isossa kuvassa olemme nyt ohittaneet syvimmän kuopan ja matkalla ylöspäin. Siihen en kuitenkaan usko, että meillä olisi halua palata siihen aikaan, kun budjettimme oli kahden kärjessä. Enemmän meillä on halua kehittää omista nuoristamme pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan Liigaa vuodesta toiseen.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: