6482 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 28.09.2017 / Mitä kuvataan: Kuvataan TPS-HPK-pelissä lauantaisen Lukko-pelin ennakkojuttua varten maalivahti Rasmus Tirronen (niin, että kasvot näkyvät!). Tirronen saattaa joko torjua tai istua penkillä. / Sijainti: Turkuhalli

Tirronen vakuuttanut TPS:n maalilla

29.9.2017 - 16:13 Tagit:, , , , , , , ,

Kun Aleksandar Georgijev teki kesällä hieman yllättäen New York Rangersin kanssa NHL-sopimuksen, TPS löysi nopeasti hänelle korvaajan. Viime kauden parhaaksi Mestis-maalivahdiksi valittu Rasmus Tirronen kantoi painavan varustekassinsa Espoosta Artukaisiin.

– Kun TPS ilmaisi kiinnostuksensa, asia oli todella mieluinen. Olen jo pikkupoikana käynyt isäni kanssa Turkuhallissa katsomassa Tepsin ja Jokereiden vääntöjä. Tunsin TPS:n hienon historian ja tiesin, että täällä on käynnissä uudelleenrakennus takaisin sille polulle, missä seura aikoinaan oli, Tirronen miettii.

– Tiesin, että Turussa on joukkue täynnä hyviä äijiä ja halusin päästä osaksi sitä joukkuetta. Paremmin minulle ei olisi voinut käydä.

Kolmen pelatun pelin perusteella TPS teki hyvän hankinnan. Isokokoinen (191 cm / 92 kg) Tirronen on Liigan maalivahtitilastojen selkeä kärkinimi päästettyjen maalien keskiarvollaan 1,30 ja torjuntaprosentillaan 96,19.

Torstaina Tirronen teki ensiesiintymisensä Turkuhallissa ja esitti tukun näyttäviä torjuntoja Palloseuran voittaessa HPK:n. Tirrosen joka solusta huokui se, että hän on tullut Turkuun haastamaan ykkösveskarin statuksella kauteen lähteneen Oskari Setäsen.

– Osku on pelannut todella hyvin, emmekä olisi sarjan kärkipaikalla ilman häntä. Eikä voittavaa maalivahtia helpolla vaihdeta. Joukkueelle on kuitenkin hyvä asia, jos sillä on kaksi hyvää veskaria, jotka kummatkin pystyvät pelaamaan, Tirronen sanoo.

– En itse tullut tänne lähtökohtaisesti kakkosmaalivahdiksi, vaan haastamaan Oskun tosissani. Tiedostan kyllä, että Osku on ollut täällä jo muutaman vuoden ja tehnyt hyvää jälkeä. Haluan kuitenkin edetä omalla urallani ja taistella joka päivä ykkösmaalivahdin paikasta.

Urheilu

Tirronen lähti 19-vuotiaana Espoon Bluesin A-nuorista Pohjois-Amerikkaan. Siellä hän pelasi yhden kauden juniorisarjaa Topeka Roadrunnersissa ja seuraavat neljä vuotta yliopistosarjaa Merrimack Collegessa.

– Halusin käydä siellä yliopiston ja lähdin sen takia ensin vuodeksi Kansasiin pelaamaan junnukiekkoa. Sitä kautta minulle aukeni paikka yliopistosarjassa Bostonissa. Suoritin siellä kandin paperit urheilujohtamisessa, Tirronen kertoo.

– Sitten sain sopimuksen Carolina Hurricanesiin ja pelasin kauden verran AHL:aa ja ECHL:aa. Pelejä ei kuitenkaan itselleni tullut hirveästi ja aloin miettiä, olisiko kuuden vuoden jälkeen aika palata kotiin.

Tirronen palasi viime kaudeksi Espooseen ja voitti siellä Mestiksen pronssia. Tällä kaudella edessä olivat lopultakin ensimmäiset liigapelit 26-vuotiaana.

– Homma on lähtenyt rullaamaan hyvin Turussa. Oman kehitykseni kannalta on ollut hienoa päästä tekemään töitä Norren (TPS:n maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena) kanssa. Hänen omasta huikeasta urastaan on vasta vähän aikaa ja hän pystyy todella hyvin auttamaan maalivahteja, Tirronen sanoo.

– Maalivahdin on hyvä pelata puolustuksemme takana, joka ei ole vielä kertaakaan – edes tiukemmissa peleissä – pettänyt. Puolustuksemme pitää huolen siitä, että vastustaja ei paljon ykkössektorille pääse. Ja jos ripareita tulee, pakkimme sitovat tiukasti vastustajan mailat.

– Koko joukkueella on ollut hyvä tekemisen meininki alusta lähtien. Eikä joukkueen kokeneita johtajia – Tomi Kalliota, Henrik Tallinderia ja Eric Perrinia – voi liikaa kehua.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Urheilu

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: