LKS 20170604 NASHVILLE, TN - JUNE 03: Jake Guentzel #59 of the Pittsburgh Penguins celebrates with teammates after scoring a first period goal against Pekka Rinne #35 of the Nashville Predators (not pictured) in Game Three of the 2017 NHL Stanley Cup Final at the Bridgestone Arena on June 3, 2017 in Nashville, Tennessee. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Bruce Bennett

Tilastot tukevat Pittsburghin kotivoittoa viidennessä NHL-finaalissa

8.6.2017 - 22:11 Tagit:,

Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Conor Sheary arvioi torstaina aamun jääharjoituksen jälkeen, ettei hän ole koskaan aiemmin pelannut yhtä tärkeää ottelua syntymäpäivänään. Nyt on sen aika. Sheary täyttää torstaina 25 vuotta, ja Penguins yrittää juhlapäivän iltana siirtyä johtoon Stanley Cupin finaalisarjassa. Neljän ottelun jälkeen voitot Nashville Predatorsia vastaan ovat 2–2.

– Hehe, Sheary naurahti kysymykseen, onko tällaisena päivänä vara yhtään juhlia.

– Itse asiassa pientä juhlaa oli jo eilen ja huomenna on tulossa lisää, mutta tänään keskitytään vain otteluun.

Sheary pelasi NHL-jääkiekon runkosarjassa Sidney Crosbyn ja Jake Guentzelin kanssa ykkösketjussa, mutta pudotuspeleissä heidän tiensä erosivat. Nyt kolmikko on taas harjoitellut yhdessä ja luistelee illan ottelussa voitto mielessään.

– Kemiat osuivat hyvin yhteen aikaisemmin tällä kaudella. Jos se sama fiilis löytyy taas, uskon, että pystymme auttamaan joukkuetta, Sheary kaavaili.

Hänestä on hauskaa pelata kahden nopean ja älykkään huippupelaajan kanssa. Tilanteita tulee paljon, ja kolmikko viihtyy hyökkäysalueella.

– Toivon vain, että pystyn tuomaan jotain lisää siihen ketjuun. Hyökkäysalueella he kyllä löytävät minut, jos vain pääsen vapaaksi.

Rinteen eteen maskia

Shearyllä oli selvä suunnitelma, millä kiekko saadaan Nashvillen maalia vartioivan Pekka Rinteen selän taakse. Pittsburghin pelaajien täytyy ehtiä paluukiekkoihin ja tehdä maalille ruuhkaa, ettei Rinne näe kiekkoa.

– Pelaamme kotona, ja se on iso etu meille. Fanit ovat tukena, ja tunnemme jään hyvin, Sheary muistutti.

Iso osa Pittsburghin joukkueesta jätti vapaaehtoiset aamujäät väliin, myös puolustaja Olli Määttä, joka valmistautui otteluun saliharjoituksien avulla.

Shearyn ohella Guentzel otti jäähän tuntumaa. Guentzel sanoi joukkueen tuntevan olonsa hyväksi kotihallissa, koska se on ollut heille mainio paikka pelata koko kauden ajan.

Penguins on voittanut tämän kauden pudotuspeleissä viisi peräkkäistä kotiottelua ja hakee nyt jatkoa voittosarjalleen. Alla on kaksi tappiota Nashvillessä, ja tilastojen mukaan kolmatta ei tule. Penguins ei nimittäin ole vielä kertaakaan hävinnyt kolmea pudotuspeliottelua putkeen valmentaja Mike Sullivanin kaudella.

NHL:n viides finaaliottelu alkaa perjantaiyönä kello 3 Suomen aikaa.

STT–VARPU SIHVONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: