Kuvassa Erik Thorell Palloseuran harjoituksissa... 3326 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 18.01.2017 / Mitä kuvataan: TPS trenaa klo 11 maissa. Huomisen pelin ennakoksi joku henkilöhaastattelu, mahdollisesti Erik Thorell. / Sijainti: Turkuhalli

Thorell pääsi toteuttamaan itseään

18.1.2017 - 19:41 Tagit:, , , , ,

Kukaan ei varmaan odottanut, että Ruotsin kakkossarjatasolta Tepsiin viime kesänä tullut Erik Thorell keikkuisi käytännössä koko kauden Liigan parhaiden maalitykkien joukossa. Niin vain on nyt käynyt.

– Ei minulla maalimäärät olleet mielessä, kun tulin Suomeen, Thorell itsekin sanoo.

– Tulin tänne vain kehittymään pelaajana. En ajattele koskaan omia pistemääriäni. Mutta tietysti haluan olla mahdollisimman hyvä pelaaja ja tehdä mahdollisimman paljon maaleja. Ja auttaa sitä kautta joukkuettani voittamaan.

Tällä hetkellä Thorell on maalintekijätilastossa jaetulla kakkossijalla 19 osumallaan. Ykköstykki Veli-Matti Savinainen on vain kolmen maalin päässä edellä.

Vastaaviin lukuihin Thorell ei yltänyt edes Allsvenskanissa, missä hän pelasi kaudet Röglessä (4 maalia), Karlskronassa (10 maalia) ja Karlskogassa (15 maalia).

– Olen kyllä mielestäni aina ollut hyökkäysvoittoinen pelaaja. Sen takia pelasin kolme kautta Allsvenskanissa, Thorell miettii.

24-vuotias Thorell on Färjestadin kasvatti. Ennen Allsvenskan-vuosiaan hän kiekkoili kaksi kautta kasvattajaseurassaan, mutta ei pitänyt roolistaan.

– Jouduin pelaamaan nelosketjussa, enkä kokenut sitä omaksi roolikseni. Halusin enemmän jääaikaa ja hyökkäysvoittoisempaa roolia, ja lähdin hakemaan sitä Allsvenskanista. Siellä sitä sitten sainkin, Thorell kertoo.

– Kun TPS lähestyi minua viime kesänä, päätin lähteä Suomeen kehittämään peliäni edelleen. Ja nyt olen päässyt siihen rooliin, mistä nautin todella paljon.

Päätös Suomeen lähtemisestä ei kuitenkaan ollut helppo.

– Aika kova päätös se oli. Sain miettiä sitä vähän aikaa, hyökkääjä tunnustaa.

– Tiesin kyllä, että Suomessa on hyvä liiga. Olin pelannut CHL:ssa suomalaisjoukkueita vastaan ja tiesin sarjan tason kovaksi. En silti tuntenut Suomen liigaa kovinkaan hyvin, joten tavallaan tämä oli hyppy tuntemattomaan.

Sitä hyppyä tasoitti hieman se, että joukkueessa on myös toinen ruotsalaispelaaja: Henrik Tallinder.

– En tuntenut Henrikiä ennestään, mutta tietysti on mukavaa, kun voimme puhua ruotsia keskenämme. Olemme välillä käyneet syömässä yhdessä ja vierailleet toistemme perheiden luona, Thorell kertoo.

– Turussa on muutenkin ollut hyvä olla. En ole ikävöinyt oikeastaan mitään Ruotsista.

TPS on pelannut erinomaisesti ja yksi sen vaarallisimmista yksiköistä on ollut ketju Thorell–Jerry Ahtola–Dave Spina.

– On ollut mukava pelata Jerryn ja Daven kanssa. Pelaamme nopeata peliä ja täydennämme hyvin toisiamme, Thorell sanoo.

– Meillä on kuitenkin neljä hyvää kenttää ja teemme joukkueena paljon töitä menestyksen eteen. Sen kummempia salaisuuksia menestykseen ei ole.

– Kausi on sujunut tähän asti hyvin, mutta meidän pitää muistaa pysyä nöyrinä. Pitää vain tehdä töitä ja keskittyä yhteen peliin kerrallaan. Potentiaalia tässä joukkueessa kyllä on.

TPS–KooKoo Turkuhallissa torstaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: