tskiekko 16676993ur

Tepsin ”ammattilaiset” pakenivat omia F-junnuja

25.1.2015 - 8:30 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS–Tappara 1–8

Tepsijunnuilla oli kisa: mikä joukkue myy eniten lippuja edustuksen lauantaiseen peliin.

Kisan voitti ylivoimaisesti F-nollavitoset, joka sai melkein 600 lippua kaupaksi. Palkinnoksi hienosta urakastaan F-junnut saivat kunnian saattaa TPS:n edustusjoukkueen jäälle Tappara-peliin. Ja vierailla edustusjoukkueen pukukopissa ottelun jälkeen.

Ilta ei kuitenkaan ollut pikkupoikien vierailulle paras mahdollinen. Tappara nöyryytti Palloseuraa lukemin 8–1 ja TPS-kopin tunnelma oli ottelun jälkeen apea.

Pitkän odottelun jälkeen innokkaat pojat pääsivät kuitenkin lopulta – alun alkaen luvattu vierailu tyrmättiin – koppiin tervehtimään esikuviaan ja hakemaan heiltä nimmareita – niiltä harvoilta, jotka viitsivät jäädä paikalle poikia tapaamaan.

Yhtä vastuuttomasti kuin edustusjoukkueen pelaajat pakoilivat nuoria fanejaan, he myös esiintyivät sitä ennen jäällä. Kun Tappara pääsi kahden maalin johtoon, TPS nosti kädet pystyyn ja tamperelaiset leikittelivät 8–1 -voiton.

– Mikään ei ole niin mikkihiirimäistä kuin lyödä lyötyä. Turha teidän on joukkuetta lyödä. Lyökää minua. Minä olen aikuinen mies ja kestän sen, päävalmentaja Miika Elomo puolusti lehdistötilaisuudessa pelaajiaan.

– Tätä organisaatiota punnitaan nyt. Nyt nähdään, onko se kova vai ei. Ei miestä punnita menestyksen hetkillä, vaan silloin, kun on vaikeata, hän jatkoi.

16676990ur

Jäähyt kostautuivat

Ilkka Pikkarainen otti ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla typerän jäähyn ammuttuaan alivoimalla kiekon omasta päästä Tapparan maalin taakse päätyverkkoon. Peli oli siinä vaiheessa tasan 1–1 ja TPS oli hallinnut erää.

Kun Tepsin ainoan maalin tehnyt Tero Koskiranta istui jo ennen Pikkaraisen kakkosta jäähypenkillä, Tappara pääsi aloittamaan toisen erän kahden miehen ylivoimalla. Tamperelaiset iskivätkin saman tien kaksi maalia. Josh Green ja Pekka Jormakka tekivät ylivoimamaalit, ja yht’äkkiä Tappara johti 3–1.

TPS:n selkäranka katkesi paukahtaen.

Vastaavasti TPS pääsi hetkeä myöhemmin pelaamaan kahden miehen ylivoimaa 1.19 minuuttia – onnistumatta maalinteossa.

– Siinä taisi olla tämän pelin momentum. Me teimme ylivoimalla maalit ja TPS ei siinä onnistunut, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola mietti.

TPS:n tuloksettoman ylivoiman jälkeen Tappara latoi vielä viisi maalia leikittelevän kevyesti. Jormakka, Jan-Mikael Järvinen ja Olli Palola keräsivät kaikki tehot 1+2.

Tauko hyvään paikkaan

TPS:lla on vielä ennen helmikuun maaottelutaukoa kolme ottelua jäljellä. Se kohtaa ensi viikolla kotonaan JYPin ja Bluesin sekä vieraissa Pelicansin.

Viikon ohjelma on ilman itseluottamusta pelaavalle TPS:lle vaikea. Sen jälkeen se kuitenkin pääsee hetkeksi tauolle lepuuttamaan hermojaan.

tskiekko 16676995ur

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: