tuto

Tehokkaalle Tutolle rutiinivoitto

3.2.2017 - 21:40 Tagit:, , , , , , , , , ,

Tuto-IPK 7-1

Mestiksen sarjajumbo Iisalmen Peli-Karhut oli selkeä altavastaaja Tutoa vastaan, mutta joukkueiden tasoero oli Kupittaan perjantai-illassa yllättävänkin suuri.

Ero näkyi etenkin maalinteossa, jossa Tuto oli jälleen erittäin tehokas. Sen sijaan vierasjoukkue hakkasi päätään Tuto-vahti Rasmus Rinteeseen, jonka kotidebyytti Tuto-paidassa oli yhdestä takaiskusta huolimatta erittäin onnistunut.

Rutiinivoitto sai Tuton päävalmentaja Miika Elomon erittäin tyytyväiseksi.

– Viisikkotasolla olimme parempia, ja aika tylysti laitoimme pelin poikki, Elomo totesi ottelun jälkeen.

Viisikkopelin lisäksi Elomo antoi pelaajilleen myös erityiskehuja.

– Rutanen sai palkintoa koko kaudesta tähän asti ja samoin Suominen pakkipuolella. Rinne oli maalissa erinomainen, Elomo luetteli joukkueensa onnistujia.

Ottelun alku oli melko hermostunutta, ja kiekot eivät meinanneet pysyä pelaajien lavoissa lainkaan.

Sekavuudesta huolimatta Tuto oli alusta alkaen niskan päällä. Maalihanat se avasi ansaitusti jo neljän minuutin jälkeen, kun Aleksi Rutanen naulasi kiekon ohi Antti Leskisen. Hienon esityön maaliin teki Kristian Tuohilampi, joka tarjoili oivan syötön maalin takaa.

Erän viimeisellä minuutilla turkulaisyleisö sai lisää ilon aihetta, kun Markus Nurmen korkea heitto pienestä kulmasta putosi IPK-vahti Leskisen olkapään yli maaliin.

Tilannetta tutkittiin hetki videolta, sillä kiekko näytti osuvan Elias Karvosen käteen, mutta tuomaristo ei löytänyt perusteita osuman hylkäämiselle.

Toisessa erässä Tuto meni menojaan, ja tehokkuus maalipaikoissa oli erinomaisella tasolla. Ensin Aleksi Rutanen iski illan toisen maalinsa Elias Karvosen komeasta poikittaissyötöstä.

Hetkeä myöhemmin Samu Suominen esitteli kiekollista osaamistaan pujotellen keskialueelta b-pisteiden väliin ja laukoen kiekon tarkasti IPK:n verkkoon.

Ja kuin alleviivauksena ratkaisevantuntuiselle johdolle Tomi Wilenius iski pelin jo 5–0:aan heti seuraavassa vaihdossa.

Päätöserässä Jere Karlsson ehti viedä Tuton jo kuuden maalin johtoon ennen kuin vierasjoukkue sai oman maalitilinsä auki Juha Virtasen osumalla.

Samu Suomisen illan toinen maali viimeisteli loppulukemiksi 7–1.

– Pääsemme nyt ansaitusti maajoukkuetauolle. Sanoin just jätkille, että unohtavat jääkiekon hetkeksi ja tekevät jotain ihan muuta, Elomo avasi maajoukkuetauon ohjelmaa.

Tuton pelit jatkuvat viikon päästä LeKiä vastaan.

HENRI SALORANTA
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: