LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Tehokas ylivoima pelasti Tepsin

2.2.2018 - 2:02 Tagit:,

Pelicans-TPS 2-5

Viime aikoina kumman alavireisesti esiintynyt TPS palasi takaisin voittojen tielle. Joukkue haki erittäin maukkaan vierasvoiton Lahdesta torstaina.

TPS kukisti Pelicansin maalein 5-2. Voitto oli täysin ansaittu.

Turkulaiset ratkaisivat kamppailun ylivoimalla. Kun vielä alivoimakin toimi riittävän hyvin, ei Pelicansilla ollut asiaa voittotaisteluun. Tappio oli lahtelaisille jo viiden peräkkäinen.

Kamppailun komein suoritus nähtiin toisessa erässä. Siitä vastasi taikuri Ilari Filppula. Filppula löysi maagisella – koripallokentiltä tutulla – poikki kentän no-look-syötöllä Lucas Ekeståhl-Jonssonin, joka pamautti suoraan syötöstä turkulaisvieraat 3-2-johtoon.

Sen jälkeen TPS sai yhä paremmin pelijuonesta kiinni ja meni menojaan.

– Kaikkien joukkueiden alivoimapelaaminen on kehittynyt koko ajan. Sen takia ylivoimaan pitää keksiä aina jotain uutta. Nyt syöttö tuli puhtaasti selkärangasta. Kiekolle täytyy jotenkin löytää reitti läpi mailaviidakon. Homma onnistui aika lailla nappiin, Filppula naureskeli taiston tauottua.

Filppula oli muutenkin melko tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Alku oli kyllä heikko. Meillä kävi tuurikin, sillä Pelicansa laukoi vissiin kolmesti tolppaan ja sen lisäksi siltä hylättiin kaksi maalia. Kun selvisimme alkujärkytyksestä, pelaamisemme parani silmissä. Jos vastustaja olisi karannut alussa muutaman maalin johtoon, ottelusta olisi tullut ihan erinäköinen, Filppula korosti.

TPS:n viime aikaiset otteet eivät aiheuta hurraahuutoja. Joukkue kävi asiat yhdessä läpi.

– Olemme pelanneet todella hyvin ja sitten todella huonosti. Hyvän ja huonon päivän ero on ollut liian suuri. Etenkin kotijäällä olemme olleet luvattoman heikkoja. Siihen pitää nyt tulla muutos. Lähdemme nyt nollasta eteenpäin, sentteri linjasi.

TPS:n matka Lahteen ei sujunut ongelmitta. Bussi oli ensimmäisen tunnin aikana kaksi kertaa lähellä suistua ojaan.

– Vetelät meinasivat olla housussa, kun matkanteko oli mitä oli. Ehkä osaksi senkin takia jalat jäivät bussiin. Olimme alussa melkoisessa pyörityksessä. Paluumatkan keskivauhti on varmasti lähellä 20 kilometriä tunnissa, turkulaisluotsi Kalle Kaskinen letkautti.

Kaskinen oli tyytyväinen siihen, miten suojatit jäällä esiintyivät.

– Aloitimme nyt uuden kauden. Kävimme asiat keskenämme läpi. Laitoimme kirjan kannet kiinni. Nyt meillä on edessämme 12 runkosarjapeliä plus pudotuspelit päälle. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

TPS:n ylivoimapelaaminen sai valmentajan huumorimielelle.

– Meidän helmikuun ylivoimaprosenttimme on kova. Pidetään siitä kiinni, Kaskinen sanoi silminnähden helpottuneena.

EERIKKI LYYTIKÄINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: