leo

Teemu Turkuun

28.8.2014 - 14:52

Teemu Turkuun

Tiedäthän hyvä lukija, että Teemu Selänne on käynyt syntymässä Turussa. Epävirallisen tiedon mukaan hän ainakin aikoinaan häpesi sitä. Se oli varmaan nuoren pääkaupunkiseudun miehen päähän ahdettua asennetta ja kypsymättömyyttä.

Nyt kuitenkin tuo armoitettu numero 8 on kokemuksistaan maailmalla kypsynyt aikuiseksi mieheksi. Hän on – kuten meille useimmille onneksi käy – viisastunut. Hän on huomannut että ruoho voi olla yhtä vihreää missä tahansa kun sen oikein oivaltaa. Ihminen itsekin voi vaikuttaa ympäristöönsä.

Teemu on oivaltanut, että hän on sattunut syntymään Turussa, joka on asuinpaikka siinä missä Helsinki, Espoo, Winnipeg, Anaheim tai Colorado. Sisäisesti Teemua vähän nolottaa aikaisempi Turku -asenne ja hän päättääkin osoittaa kiitollisuutta synnyinkaupungilleen. Teemu tekee vaatimattoman hintaisen sopimuksen niin TPS:n kuin TuTon kanssa. Mies pelaa niitten edustusjoukkueissa vuoron perään ja antaa kypsän aikuisen mallia ja ohjeita tuleville jääkiekon taitajille.

Teemun Turkuun tulon myötä katsomot niin Turkuhallissa kuin Kupittaalla täyttyvät. Ainakin Kupittaan hallia pitää laajentaa. Ville Vahalahti palaa Tepsiin ja Anrei Hakulinen – ehkä Antti Virtanenkin – TuToon. Oy SM-Liigan hallituksessa Teemu saa aikaan uuden linjanvedon: joka vuonna yksi joukkue nousee Mestiksestä liigaan ja yksi vastaavasti putoaa – urheilumenestyksen ei taloustaseen perusteella.

Teemu on oivaltanut hienosti, että jääkiekko on osa elämää, ei päinvastoin. Siksi myös me turkulaiset taitojääkiekon ystävät otamme hänet avosylin Aurajoen rannalle

Leo Lindstedt

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: