Urheilu

Teemu Lassilan kotiinpaluun aika

8.5.2014 - 8:57 Tagit:, , , ,

Teemu Lassilan kevät Ruotsin liigan Växjössä oli erinomainen.

Lassila tilkitsi maalinsa suun, kun pikkukaupungin pienseura eteni kaikkien ihmetykseksi sarjan neljän parhaan joukkoon. Välierissä Färjestad oli vahvempi, mutta varmaa on, että pudotuspeleissä vain 1,68 maalia per ottelu taakseen laskeneella Lassilalla olisi ollut ottajia monessa seurassa.

Kolmen vuoden takainen maailmanmestari palasi kuitenkin Tepsiin; seuraan, josta maalivahti ponnahti maailmalle kauden 2004–05 päätteeksi. 31-vuotiaan Lassilan mukaan päätös oli helppo.

– Oli kotiinpaluun aika, Lassila sanoo.

– Upi (Ylönen) soitteli jo varhaisessa vaiheessa ja kysyi kiinnostustani palata Turkuun. Tuntui hyvältä, kun kotikaupungissa oltiin kiinnostuneita. Ei sitä päätöstä tarvinnut kauan miettiä.

– Ei minun tarvinnut edes keskustella kenenkään muun kanssa. Tepsi oli se, mihin halusin tulla.

Urheilu

Seikola ja Aarnio ainoat vanhat tutut

Lassilalla on asunto Turussa ja hän on perheineen viettänyt kesälomansa kaupungissa silloinkin, kun pelasi Djurgårdenissa, HPK:ssa, Metallurg Novokuznetskissa, Barys Astanassa, Avangard Omskissa ja Växjössä.

Kaupunki ja halli ovat hänelle tutut, mutta paljon on yhdeksässä vuodessa muuttunutkin.

– Aika paljon on uusia kasvoja. Ainoat vanhat tutut entisiltä Tepsin vuosilta taitavat olla Markus Seikola ja Mälli (huoltaja Matti Aarnio), Lassila nauraa.

– Senkin takia on hyvä, että aloitimme jääharjoittelun näin aikaisin. Näkee vähän jäällä, millaisia pelimiehiä joukkueessa on.

TPS todellakin aloitti jääharjoittelun jo tämän viikon maanantaina. Normaalisti joukkueet menevät jäälle vasta kesäloman jälkeen, mutta TPS-valmennus päätti tällä kertaa tehdä asiat hieman toisin.

– Ihan hyvä juttu. Mieluummin sitä jäällä on kuin lenkkipolulla, Lassila hymyilee.

– Jos MM-leirityksiä ei lasketa mukaan, en muista, että olisin koskaan ollut näin aikaisin jäällä. Huomaa, että herkkyys puuttuu ja on aika tukossa, mutta kyllä tämä hyvää tekee.

Urheilu

Hyvä, jos inhoavat

Yksi TPS-paidassa tämän viikon jäällä hikoillut uusi kasvo on myös Ilkka Pikkarainen. 33-vuotias laitahyökkääjä tuo Tepsiin elementin, joka joukkueesta pitkään on puuttunut: ison ja ilkeän pelaajan, joka tehopisteidensä lisäksi on vastustajalle ainainen fyysinen pelote.

– Olen tehnyt työni hyvin silloin, kun vastustajan pelaajat ja heidän yleisönsä inhoavat minua, Pikkarainen nauraa.

– Tiedän, minkä tyylinen pelaaja olen. Ja sen tietää myös (Kai) Suikkanen (joka valmensi Pikkaraista Pelicansissa). Oli helppo tulla Turkuun, kun molemmat osapuolet tiesivät, mitä saavat.

Pelicansissa Pikkarainen teki toissakaudella 19 tehopistettä, mutta otti myös 135 minuuttia jäähyjä. Viime kaudella jäähyt jäivät 61 minuuttiin, eikä Pikkarainen niitä Tepsissäkään aio tarkoituksellisesti hakea.

– Tarkoitukseni on auttaa joukkuetta kaikin keinoin. Eikä pelejä jäähyboksista voiteta. Olen onnistunut tehtävässäni silloin, kun vastustaja turhautuu minuun ja ottaa itse jäähyn, hän miettii.

Urheilu

Pikkarainen lähti kaudeksi 2009–10 NHL:ään New Jersey Devilsiin ja pelasi sen jälkeen puolitoista kautta Ruotsin liigan Timråssa. Suomeen palattuaan hän on kärsinyt loukkaantumisista, mutta kropan pitäisi nyt olla kunnossa.

– Ainahan jääkiekkoilijalla jotain pientä vaivaa on, mutta yleisesti ottaen olen nyt ihan terve. Lähtökohta kauteen on parempi kuin pitkään aikaan. Ja onhan tässä vielä koko kesä aikaa, joten asiat ovat hyvällä mallilla, Pikkarainen virnistää.

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: