23102014-00022

Teemu Lassila flow-tilassa

25.11.2014 - 6:52 Tagit:, , ,

Fakta: jos maalivahti ei päästä ottelun aikana yhtään kiekkoa taakseen, hänen joukkueensa voittaa vääjäämättä pelin.

Ja juuri niin on nyt käynyt Tepsille. Teemu Lassila on tukkinut maalin suun täydellisesti. Eikä ainoastaan kerran, tai kaksi – vaan kolme kertaa perätysten. TPS on voittanut kaikki kolme viimeistä otteluaan maalein 3–0.

– Meillä on ollut hyvä vire päällä. Puolustuspeli on toiminut ja minulla kiekko on tarttunut, Lassila myhäilee.

– Välillä sitä vain pääsee flow-tilaan, jossa kaikki tekeminen on helppoa. Juuri tällä hetkellä pelaaminen tuntuu todella hyvältä.

TPS:n maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena tietää entisenä huippuveskarina hyvin, mitä Lassila flow-tilalla tarkoittaa.

– Siihen tilaan pääseminen on pienistä asioista kiinni. Maalivahdin pitää luottaa täysin sekä itseensä että joukkueen puolustuspeliin, olla rauhallinen ja rento. Kun siihen tilaan pääsee, kiekot alkavat näyttää isommilta, Norrena kuvailee.

– Teemu on paiskinut kesästä asti ahkerasti hommia ja se palkitaan nyt. Yritetään nyt vain pitää hänet siellä flow´ssa mahdollisimman pitkään.

Jatkossa helpompaa

TPS haki lauantaina Raumalta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. Lassila uskoo, että ensimmäisen voiton jälkeen seuraava tulee helpommin.

– En ymmärrä, mikä mörkö vieraskaukalo meille oikein oli. Ehkä otteissa alkoi olla jo vähän ahdistustakin, kun vierasvoittojen puutteesta sai kuulla koko ajan. Toivottavasti vierasvoittoja alkaa nyt tulla helpommin, hän miettii.

– Opimme sen, että ei meidän tarvitse tehdä vieraskaukalossakaan mitään ihmeellistä. Pelaamme vain omaa peliämme samalla tekemisen tasolla ja voittoja tulee varmasti.

Lassila pelaa jälleen TPS:n maalilla tiistaina, kun Palloseura kohtaa kotonaan SaiPan.

Illassa on juhlan tuntua, sillä tiistaina tulee kuluneeksi päivälleen 24 vuotta siitä, kun Turkuhallissa pelattiin ensimmäinen liigaottelu. Silloinkin TPS:n vastustajana oli SaiPa.

TPS–SaiPa Turkuhallissa tiistaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: