1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Tavoitteet uusiksi

18.12.2016 - 19:59 Tagit:, ,

Liiga on ehtinyt puoliväliin ja TPS pääsee joulunviettoon kolmannelta sijalta. Jos ennen kauden alkua tavoitteena oli kuuden parhaan joukkoon yltäminen, nyt tämän tavoitteen voi heittää romukoppaan.

Ensimmäiset 30 ottelua ovat osoittaneet, ettei kannattaisi tyytyä pelkästään top6-sijoitukseen, vaan rahkeet riittävät runkosarjan voitosta taisteluun. Viimeksi TPS vei runkosarjan hopeakaudella 2003-2004, mutta taipui niukasti finaaleissa Kärpille.

Tappara ja Kalpa ovat vain viiden pisteen päässä ja nyt puhutaan siis kärjestä, ei siitä, kuinka monta pistettä onkaan pudotuspeliviivaan. Marraskuun alun maajoukkuetauon jälkeisissä otteluissa TPS keikkuu jopa koko Liigan kuntopuntarin  ykköspaikalla.

Myös koko kevään suunnitelmaa on syytä laittaa uusiksi. Eteneminen puolivälieristä ei ole sitä, mihin tämän vuoden TPS parhaimmillaan kykenee. Suomessa ei perinteisesti ole pidetty liiasta rehvastelusta, mutta syksyn esitysten perusteella rimaa pitää nostaa mestaruuteen asti.

Aiempina vuosina joulukuun kultahöpinä olisi vaatinut lähinnä ajatuksen kirjoittajan lääkityksen tarkistamista, mutta vuonna 2016 moinen mietelmä ei ole edes epärealistista. TPS tosin hävisi sekä Tapparalle että KalPalle marginaalin ollessa todella pieni. Paljon ei olla perässä.

Liigasijoitusta voi pitää erinomaisena saavutuksena jo sitäkin taustaa vasten, että joukkueen ykkös- ja kakkossentterit Eric Perrin ja Patrik Virta ovat vuoronperään poteneet vammojaan eikä TPS ole yli kuukauteen pystynyt operoimaan parhaalla kalustollaan. Joukkueeseen ollaan myös koko ajan etsimässä sentterilisäystä, kun valitettavasti kävi ilmi, että Tadas Kumeliauskasin kausi on jo ohi.

Huimaa kautta pelaavat Dave Spina ja Erik Thorell kaipaisivat  kiistamatta hieman kokeneempaa ruokkijaa seurakseen. Patrik Virran kehityskaari on selvästi menossa ylös, mutta onko hänestäkään aivan vielä ykkössentteriksi? TPS:n kannattaisi käyttää vieläkin enemmän mainonnassaan Thorell-Spina-tutkaparia, sillä lipun lunastaneet saavat joka pelissä rahoilleen vastinetta. Joka kerralla tapahtuu tämän kaksikon ollessa askissa ja yleensä maalintekopaikan muodossa.

Dave Spina voisi ehkä harkita suoraviivaisuuden lisäämistä ja suoraan maalille ajoa, kuten Sportia vastaan avausmaalissaan. Spinan tavaramerkiksi on muodostunut kiertää hyökkäyksen päätteeksi maalin taakse ja hakea joko itse laukausta tai syöttöä toisen aallon pelaajalle. Joka tapauksessa täyteen vauhtiin päässyttä Spinaa ei helpolla pysäytetä, mikä on osoitus siitä, että luisteluvoimaisiin pelaajiin kannattaisi panostaa.

Spinan siirtyessä TPS:aan saipalaiskannattajat varoittivat miehen tavasta pelata itselleen eikä joukkueelle sekä oletetusta kiukuttelusta. Italialaistemperamentti kyllä kuohahtelee ajoittain, mutta kovin itsekäs pelaaja tuskin on, jos on Liigan syöttöpörssin kolmossijalla 19 syötöllä 29 ottelussa.

JANNE SUNDELIN

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: