kallio

Tavoitteet entistä korkeammalle

28.7.2017 - 8:59 Tagit:, , , , , ,

Tomi Kallion auto kaarsi Raision jäähallin pihalle torstaiaamuna. Kallio oli menossa muiden TPS-pelaajien kanssa jäälle toista kertaa tänä kesänä. Ensimmäisen kerran Kallio kävi jäällä tiistaina.

Virallisesti TPS aloittaa joukkuetreenit vasta ensi viikolla. Osa pelaajista on kuitenkin käynyt jo tällä viikolla hakemassa vapaaehtoisesti tuntumaa jäähän Raisiosta.

Siinä ei sinällään ole mitään uutta ja ihmeellistä. Näin on toimittu jo pitkään.

TPS:lle merkityksellisempää on se, että Kallio, joukkueen kapteeni, päätti heinäkuussa pitkällisen harkinnan jälkeen jatkaa vielä yhden kauden.

Palloseuran kokeneista pelaajista Henrik Tallinder ja Eric Perrin piirsivät pian viime kauden päättymisen jälkeen puumerkkinsä jatkosopimukseen. Kallio sen sijaan mietti jatkoaan heinäkuulle asti. Perfektionistina Kallio halusi olla ehdottoman varma siitä, että pystyy antamaan lajille vielä kaikkensa.

– Halusin ensisijaisesti varmistua siitä, että pystyn vielä vetämään pahimmatkin treenit läpi. Että kroppa kestää, 40-vuotias Kallio sanoo.

– Pidin ensin kuukauden loman niin kuin aina ennenkin. Sen jälkeen aloin treenata kovaa osittain Hannu Rautalan kanssa, osittain yksin.

– Eikä mitään ongelmia ollut. Kesä-heinäkuun vaihteessa alkoi tuntua enemmän ja enemmän siltä, että haluan jatkaa vielä vuoden unelma-ammatissani.

Kropan palautumisen ohella Kalliolle merkittävä asia päätöksenteossa oli Tallinderin ja Perrinin esimerkki.

– Se, että he päättivät jatkaa, oli minulle tärkeätä. Pystymme tukemaan toisiamme ja olemme samalla aaltopituudella, Kallio sanoo.

– Tärkeätä oli myös se, että joukkue pysyi hyvin kasassa. Jokainen joukkue pystyy kehittymään vain tietyn määrän vuodessa. Meidän kehityksemme oli viime kaudella huimaa, mutta pystymme jatkamaan siitä edelleen.

– Viime kaudesta jäi vielä paljon parannettavaa. Meillä oli nuori joukkue ja monille pelaajille pudotuspelit olivat uusi maailma. Niissä pärjääminen vaatii kokemusta ja nyt meillä on sitä taas enemmän.

Viime kaudella TPS eteni pudotuspeleissä puolivälieriin. Ensi kaudella tavoitteen on Kallion mukaan oltava entistä kovempi.

– Joukkue tietysti asettaa viralliset tavoitteet vasta myöhemmin. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että tavoitteena on oltava entistä pidemmälle meno pudotuspeleissä. Meidän on otettava taas seuraava askel ja tähdättävä entistä korkeammalle.

TPS:n viralliset harjoitukset alkavat ensi viikolla, mutta jo tällä viikolla Raision jäähallissa on ollut tekemisen meininki. Pelaajat eivät ole tyytyneet rusettiluistelemaan.

– Kyllä me olemme vetäneet kunnon harjoituksia. Ja pelanneet. Kaikki halusivat tehdä asian näin, sillä onhan se paljon mielekkäämpää kuin pelkkä luisteleminen. Pääasia on se, että meillä on jo tuntuma jäähän ennen ensi viikkoa, Kallio sanoo.

Ensi viikolla alkavat jo harjoituspelitkin, kun TPS matkustaa perjantaina Raumalle perinteiseen Pitsiturnaukseen. Kallio ei kuitenkaan usko joukkueen kokeneemman kaartin matkustavan perjantaina Raumalle.

– Ei meillä veteraaneilla taida olla paljon käyttöä Pitsissä, Kallio nauraa.

– Näkisin, että se on enemmänkin hyvä turnaus antaa nuorille pelaajille näyttöpaikkoja CHL:ää ja varsinaista kautta ajatellen.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: